back to top
18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πως θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους

Διαβάστε επίσης

Δώρο Χριστουγέννων δύο ταχυτήτων θα λάβουν φέτος οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Οι εργοδότες, θα καταβάλλουν το ποσό που τους αναλογεί με βάση τον ονομαστικό μισθό του εργαζόμενου, έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Το κράτος, από την πλευρά του, θα συμβάλλει κατ΄αναλογία για το χρονικό διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας, με πεδίο υπολογισμοού την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Διαφοροποίηση αναμένεται να υπάρξει και ως προς τον χρόνο καταβολής της κρατικής συμμετοχής:

– Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις κλειστές με κρατική εντολή και όσοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης από την 1η Μαΐου έως και τις 30 Νοεμβρίου, θα λάβουν την ίδια μέρα, από το δημόσιο, την αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το χρονικό αυτό διάστημα.

– Εργαζόμενοι, με αναστολή σύμβασης και τον Δεκέμβριο, θα λάβουν την κρατική συμμετοχή για τον μήνα αυτό, κατά πάσα πιθανότητα με ειδική πληρωμή τον Ιανουάριο, ώστε ανάλογα με την διάρκεια της αναστολής, να υπολογιστεί το ποσό που αντιστοιχεί.

Εντωμεταξύ, στις 7 του μηνός θα ξεκινήσει η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως και η προπληρωμή των επιδομάτων ανεργίας, μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα