back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Προς μείωση το υποχρεωτικό ποσοστό ηλεκτρονικών συναλλαγών

Διαβάστε επίσης

Δεύτερες σκέψεις για το ζήτημα των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών σε ποσοστό 30% επί του ετήσιου εισοδήματος επικρατούν στο υπουργείο Οικονομικών, παρότι προς το παρόν αυτές δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο ώστε να μην αποθαρρυνθούν οι φορολογούμενοι και πάψουν να χρησιμοποιούν ευρέως για τις αγορές τους η παρεχόμενες υπηρεσίες το πλαστικό χρήμα η τις συναλλαγές τους μέσω e-banking η μέσω τραπεζών.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ άνοιξε παράθυρο για μείωση του ποσοστού του 30% επί του ετήσιου εισοδήματος με πλαστικό χρήμα αναφέροντας πως το μέτρο επανεξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μην επιβαρυνθούν του χρόνου με πρόσθετο φόρο χιλιάδες φορολογούμενοι ( ως γνωστόν επιβάλλεται 22% πρόσθετος φόρος στην διαφορά έναντι του 30% επί του εισοδήματος που δεν καλύπτεται με ηλεκτρονικό χρήμα).

Η επανεξέταση του μέτρου των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών έχει να κάνει με το γεγονός της περιορισμένης φέτος κατανάλωσης των νοικοκυριών λόγω της πανδημίας αλλά και του ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για μια μερίδα φορολογουμένων δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Τι επανεξετάζεται

* Το υποχρεωτικό ποσοστό συναλλαγών του 30% με πλαστικό χρήμα επί του φετινού ετήσιου εισοδήματος που θα δηλωθεί το 2021 στην εφορία να μειωθεί στο 20%.
*να παραμείνει το ποσοστό 30% επί του εισοδήματος αλλά να μην επιβληθεί του χρόνου πρόσθετος φόρος σε όσους δεν το καλύψουν.
* να υπάρξουν επιπλέον απαλλαγές υποχρεωτικής χρήσης πλαστικού χρήματος και σε άλλες κατηγορίες φορολογουμένων ,εκτός αυτών που προβλέπει σήμερα ο νόμος και είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, οι έχοντες αναπηρία,οι διαμένοντες στο εξωτερικό, οι στρατεύσιμοι,οι δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης κ.λ.π ..

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα