back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εμβολιάστηκαν η Κ. Σακελλαροπούλου και ο Κυρ. Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη πολίτης της χώρας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμβολιάστηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ είχε προηγηθεί ο εμβολιασμός μίας νοσηλεύτριας του Ευαγγελισμού και ενός ηλικιωμένου.

Tην Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έφτασε στον «Ευαγγελισμό» στις 2μμ, περίμεναν στην είσοδο του νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης. Ακολούθως η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

Η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε πώς «Δίπλα στην αγωνιά μπορεί να φωλιάσει ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οσο το δυνατόν περισσότεροι. Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, Να ανταμώσουμε πάλι να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας».

Πριν τον εμβολιασμό ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου, η ενημέρωση για το εμβόλιο και μετά τον εμβολιασμό, η παραμονή για μικρό χρονικό διάστημα στο χώρο του νοσοκομείου.

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκανε λίγο πριν από τις 14:30 της Κυριακής και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο νοσοκομείο Αττικόν, παρουσία του λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα.

«Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την ΕΕ. Όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε καθώς ξεκινά στην πατρίδα μα ς η επιχείρηση του εμβολιασμού. Πολιτική και πολιτειακή ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης μετά τον εμβολιασμό του.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά και στους υγειονομικούς, σημειώνοντας πως η πολιτεία τους χρωστάει πολλά, καθώς επίσης και στους πολίτες που παραμένουν δύσπιστοι.

«Μαζί μας εμβολιάζονται και οι πρώτοι υγειονομικοί. Τους χρωστάμε τόσα πολλά και πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι για να είναι οι ίδιοι ασφαλείς. Μέσα στους επόμενους μήνες σκοπός είναι να εμβολιαστεί η μεγάλη πλειοψηφία οτυ πληθυσμού. Καθώς θα προχωράμε και αυτοί οι συμπολίτες μας που έχουν καχυποψία θα πείθονται ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χερια μας τον έλεγχο των ζωών μας, για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα. Για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα