back to top
18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από τη βροχόπτωση

Διαβάστε επίσης

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην Άρτα, κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσαν οι βροχές που πλήττουν το τελευταίο 24ωρο την περιοχή και ιδιαίτερα τη δημοτική ενότητα Πέτα. Στον ορεινό όγκο, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, ενώ, εκτός από τις υποδομές, πλημμύρισαν και υπέστησαν ζημιές, πολλά σπίτια αλλά και καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές, όπως το Νεοχώρι, το Κομπότι, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Κόπραινα, η Αγία Παρασκευή, ο Παχυκάλαμος, τα Κολομόδια, ο ‘Αγιος Δημήτριος, η Αμφιθέα κι ο ‘Αγιος Ταξιάρχης. Επίσης ο επαρχιακός δρόμος Καραμούτσι – Νεοχωράκι έχει καταστραφεί και θα παραμείνει κλειστός.

Στα Τρίκαλα, σύμφωνα με το trikalavoice.gr, η στάθμη στον Ληθαίο ποταμό έφτασε στο 1,30 μ. ενώ σε πολλά σημεία έχει φουσκώσει και ο Πηνειός.

Ο μηχανισμός Περιφέρειας και Δήμων Τρικκαίων και Πύλης παραμένει σε εγρήγορση προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση και στον Δήμο Βισαλτίας Σερρών, όπου οι δρόμοι γέμισαν με νερό και λάσπη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, βροχοπτώσεις σημειώνονται σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί προβλήματα, πέραν της περιοχής της Βισαλτίας.

«Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου από το μεσημέρι και μετά, καθώς οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι αύριο το πρωί» τόνισε ο κ. Στεργιάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα