back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δ. Αθηναίων: Ετοιμάζει καμπάνια για την ανακύκλωση και τη χρήση των μπλε κάδων

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 4.000 Μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε όλη την έκταση του δήμου Αθηναίων καλύπτοντας πλέον όλο το δίκτυο απόθεσης απορριμμάτων με στόχο να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Ο δήμος μάλιστα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητα Νίκο Αβραμίδη ετοιμάζει μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών το επόμενο διάστημα για τη σημασία της χρήσης των μπλε κάδων για τη συλλογή των απορριμμάτων.

Ο κ. Αβραμίδης μιλώντας στον Αθήνα 984 σημείωσε ότι οι μπλε κάδοι προορίζονται μόνο για ανακυκλώσιμα υλικά και ότι αποκομιδή τους γίνεται σε καθημερινή βάση από τα συνεργεία του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος μάλιστα τόνισε ότι ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στη χρήση των μπλε κάδων η οποία φάνηκε ιδιαίτερα και την περίοδο της καραντίνας όπου υπήρξε και μεγάλος όγκος οικιακών απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμίδη η ενίσχυση του εξοπλισμού ανακύκλωσης στην πόλη προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για το περιβάλλον. Στόχος μας είναι σημείωσε να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και τον επισκεπτών της Αθήνας, ενόψει μάλιστα του 2021 που θα είναι έτος ανακύκλωσης για την πρωτεύουσα.

Μόνο για ανακυκλώσιμα υλικά

Να υπενθυμίσουμε ότι στους μπλε κάδους εναποτίθεται κάθε είδος ανακυκλώσιμης συσκευασίας εκτός από τα ειδικά απορρίμματα. Τα ανακυκλώσιμα υλικά απορρίπτονται στους κάδους αυτούς χωρίς να είναι σε σακούλες ενώ τα υλικά συσκευασίας πχ. χαρτοκιβώτια οφείλουν να είναι συμπιεσμένα ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Οι συγκεκριμένοι κάδοι προορίζονται μόνο για ανακυκλώσιμα υλικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απορρίπτονται σε αυτούς κοινά απορρίμματα. Η αποκομιδή των κάδων αυτών είναι καθημερινή. Οι κάδοι αδειάζουν σε ειδικά οχήματα και τα υλικά οδηγούνται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών όπου διαχωρίζονται και προωθούνται προς ανακύκλωση.

 

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα