back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Αξιοσημείωτη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Την αξιοσημείωτη αύξηση κρουσμάτων σε Ανατολική και Δυτική Αττική, αλλά και στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, επισήμαναν η καθηγήτρια Παιδιατρική Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επικ. καθηγητής κ. Γ. Μαγιορκίνης.

Επιπρόσθετα η καθηγήτρια κα. Β. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι έχει μειωθεί η διάμεση ηλικία νοσηρότητας κατά δύο έτη και η αύξηση νοσηρότητας σε άτομα ηλικίας 25-35 ετών.

“Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την έξαρση της διασποράς που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των γιορτών”, επισήμανε η κυρία Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας ότι «η ιστορία με τον κορονοϊό θα τραβήξει, παρά τους εμβολιασμούς και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις ζωές μας για αρκετούς μήνες ακόμα».

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων και των σχολείων ειδικής αγωγής τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, η κα. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι “είναι απόλυτη προτεραιότητα να ανοίξουν, με γνώμονα την καλύτερευση της σωματικής και ψυχικής υγείας των παιδιών μας. Τα σχολεία ανοίγουν για αναπτυξιακούς λόγους και δευτερευόντως για μαθησιακούς”.

Περισσότερα κρούσματα σε παιδιά την περίοδο των διακοπών

Η κα. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι περισσότερα κρούσματα σε παιδιά καταγράφηκαν την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λόγω ενδοοικογενειακής μετάδοσης παρά την περίοδο που ήταν ανοικτά τα σχολεία.

«Το πιο ασφαλές μέρος για τα μικρά παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον, εκεί που τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας», επισήμανε.

Η ίδια χαρακτήρισε «ήρωες» και τους εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι πέτυχαν μια προσομοίωση του σχολικού περιβάλλοντος και της μάθησης μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τις «κόκκινες περιοχές» η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε την οριζόντια επαναλειτουργία των σχολείων Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης. Η προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνεται περιοδικά, με απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Δεν εισηγηθήκαμε άνοιγμα στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς ανησυχούμε για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Κάθε εισήγησή μας γίνεται με πολλή προσοχή», είπε.

Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς δημοτικών και νηπιαγωγείων μπορούν να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ Covid 19 μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Αυξητική η τάση στην Αττική

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε ότι το ΕΣΥ εξακολουθεί να αποσυμφορείται, αλλά τις τελευταίες 10 ημέρες αυτή η τάση έχει επιβραδυνθεί.
Προς το τέλος της εβδομάδας, είπε, παρατηρήθηκε ήπια αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Αττική. Αντίθετα στη Θεσσαλονίκη παρατηρούνται 10 -15% λιγότερες διαγνώσεις ανα εβδομάδα.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη του κορονοϊού τόνισε ότι “δεν έχει αποδειχθεί ακόμη επιστημονικά το επίπεδο διάδοσης και νοσηρότητας του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού”.

 

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα