back to top
18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

SAVE THE HOOD: Μια κυριακάτικη βόλτα για να μαζέψουμε σκουπίδια

Διαβάστε επίσης

Ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας δράσης SAVE THE HOOD Βασίλης Σφακιανόπουλος εξηγεί στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, γιατί επιμένει να θέλει να πηγαίνει σε λόφους και άλλες περιοχές από την Κέρκυρα μέχρι το πάρκο Συγγρού και να τις καθαρίζει, αλλάζοντάς τους όψη.


«Eπισκεφθήκαμε το λόφο του Φιλοπάππου για τέταρτη φορά, επιχειρώντας να τον συνεφέρουμε και να τον ξανακάνουμε από μια χωματερή που είναι επί πολλά χρόνια, σε τόπο αναψυχής, όπως θα έπρεπε να είναι.
Περίπου 40 φίλοι ενωθήκαμε από νωρίς το πρωί, μέσα στο κρύο, χωριστήκαμε σε μικρές ομάδες και διασκορπιστήκαμε στα προβληματικά σημεία.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει και κάποια σημεία έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους με πλαστικές σακούλες. Μόνο εμείς, σε αυτές τις 4 δράσεις, συγκεντρώσαμε εξακόσιες.Ηταν ένας όγκος πλαστικού και ούτε ο Δήμος Αθηναίων, ούτε η Περιφέρεια Αττικής με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή, μπορούσαν να επέμβουν και να κάνουν κάτι

Προσδιορίζοντας το προφίλ του SAVE THE HOOD, κάνει λόγο για εθελοντισμό, θέληση για δράση από ενεργούς πολίτες και δηλώνει χαρούμενος για το αποτέλεσμα της καθαριότητας με θετικό αποτύπωμα για το περιβάλλον «Είναι μια πανελλαδική κινητοποίηση ενεργών πολιτών που αναζητούν αφορμή για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα σε σχέση με την καθαριότητα στη χώρα και μέσα σε σύντομο διάστημα, επεκτάθηκε λέει και δηλώνει ικανοποιημένος επειδή, όπως σημειώνει «είδαμε ότι ο κόσμος αναζητούσε μια σπίθα για να δημιουργήσει μια φλόγα που μόνο για καλό μπορεί να είναι.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα