back to top
23.3 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

23.3 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Τίποτα δεν έχει τελειώσει, μη δίνουμε ψεύτικες ελπίδες ότι ανακαλύψαμε το εμβόλιο και ξεμπερδέψαμε

Διαβάστε επίσης

 

«Κράτη και κυβερνήσεις, σήκωσαν τον πήχη πολύ ψηλά με τα εμβόλια, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξουν προβλήματα, τίποτα δεν ήταν σίγουρο. Ήξεραν πως πρόκειται για μια μακρά διαδικασία με πολλούς δρόμους από την παραγωγή, τη διάθεση των σκευασμάτων μέχρι και τους εμβολιασμούς», δήλωσε μεταξύ άλλων  ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν Πρωθυπουργοί και Υπουργοί Υγείας, οι οποίοι γνωρίζουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και  να χρησιμοποιούν την ανακάλυψη του εμβολίου για να φτιάξουν μια πολιτική ευφορία στο λαό τους. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει. Είναι οι χειρότερος χειμώνας της γενιάς μας διότι δεν υπάρχουν σταθερές» τόνισε.   

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει  να δίνουμε ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες, ότι ανακαλύψαμε το εμβόλιο οπότε ξεμπερδέψαμε. Υπάρχουν πάρα πολλά ανοιχτά ζητήματα: Η παροχή των εμβολίων, οι εμβολιαστικές δομές, οι μεταλλάξεις. Πρέπει λοιπόν μέχρι να καταφέρουμε ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας σε μεγάλα κοινωνικά σύνολα, να τηρούμε τα μέτρα, διότι ουσιαστικά είναι ο μόνος τρόπος προφύλαξης, πέρα από την σημαντική ανακάλυψη της επιστήμης» ανέφερε.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε πως «θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις για ευρύτερες συμπράξεις των εταιρειών προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή των εμβολίων και να υπάρχει διαφάνεια στην διανομή τους»
Όσον αφορά στην πρόεδρο της Κομισιόν,  Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν και με αφορμή το γενικότερο κύμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπο της, τόνισε πως «οι συγκεκριμένες θέσεις απαιτούν ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες και η συγκεκριμένη δεν έδειξε το πολιτικό ανάστημα που έπρεπε και όχι μόνο στο θέμα της πανδημίας»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα