back to top
14.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

14.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ν. Δένδιας: Φιλόδοξη αφετηρία για τις διμερείς σχέσεις με το Ην. Βασίλειο η επέτειος 200 ετών του νέου Ελληνικού κράτους

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθηση ότι «η επέτειος των 200 ετών του Nέου Ελληνικού Κράτους, είναι μια λαμπρή ευκαιρία για μία φιλόδοξη αφετηρία των διμερών μας σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο» εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντόμινικ Ράαμπ και την υφυπουργό, αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκής Γειτονίας, Γουέντι Μόρτον.

Όπως τόνισε παράλληλα ο κ. Δένδιας, κύριο θέμα των σημερινών επαφών, ήταν η δημιουργία ενός πλαισίου διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην μετά-Brexit εποχή.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είπε πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνομιλητές του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και πως αναμένει από το Ηνωμένο Βασίλειο ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συμβάλλει στη δημιουργία στην εν λόγω περιοχή ενός ενός πλαισίου εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Εξάλλου, όπως είπε, και το Κυπριακό συζητήθηκε ενόψει της άτυπης προσεχούς συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα και λαμβάνοντας υπόψη ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Μεγάλη Βρετανία είναι εγγυήτριες δυνάμεις. «Η λύση πρέπει να βασίζεται σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στη βάση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και βεβαίως θα πρέπει να είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο» είπε ο κ Δένδιας εκφράζοντας την πάγια θέση της Ελλάδας.

 

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα