back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Βασίλης Οικονόμου: Να προχωρήσει ο εμβολιασμός για να δημιουργηθεί υποδομή ανοσίας – Και το επικοινωνιακό είναι ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα

Διαβάστε επίσης

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας ένα χρόνο μετά την εκδήλωσή της στη χώρα, την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, το μήνυμα προς τους πολίτες και τις παρενέργειες στο επικοινωνιακό πεδίο, μίλησε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Βασίλης Οικονόμου στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία και τη κριτική Τσίπρα για εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο παραμένει ξεκάθαρο το επιστημονικό αλλά και το κυβερνητικό μήνυμα αντιμετώπισης της πανδημίας σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, ο κ Οικονόμου παραδέχθηκε κοινωνική κόπωση και απώλειες στη δεύτερη φάση, επισημαίνοντας την ανάγκη να αποφευχθεί η εξάπλωση τρίτου κύματος μέσω της εντατικοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Όπως ανέφερε :«η πανδημία διαμορφώνει με δυναμικό τρόπο την εξέλιξη των πραγμάτων. Αλλιώς ήταν πέρυσι το Μάρτιο, διαφορετική ήταν η κατάσταση στο δεύτερο κύμα κι αλλιώς είμαστε τώρα. Υπάρχει σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί και τα αποτελέσματα αξιολογούνται κάθε φορά. Βάσει αυτών, στο πρώτο κύμα βρεθήκαμε στην κορυφή -παγκοσμίως – ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Το δεύτερο ήταν δυσκολότερο, αλλά τα συγκριτικά αποτελέσματα ήταν τέτοια που μας επέτρεπαν να λέμε ότι το αντιμετωπίσαμε πολύ καλά. Όχι βέβαια χωρίς μεγάλες απώλειες, λόγω και της δυσκολίας και της κούρασης του πληθυσμού.

Στη παρούσα φάση, πρέπει να δούμε πώς δεν θα έχουμε ένα τρίτο κύμα. Να προχωρήσει ο εμβολιασμός για να δημιουργηθεί υποδομή ανοσίας στον πληθυσμό. Είναι λογικό να υπάρχει κούραση στον κόσμο. Πρόκειται για δυναμικό φαινόμενο και θα πρέπει διαρκώς και συγχρόνως να πείθουμε για την αναγκαιότητα μέτρων, τα οποία είναι δυσάρεστα και περιορίζουν για μεγάλο διάστημα την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να χάνονται δουλειές και το κράτος να προσπαθεί να καλύψει τις απώλειες. Το κράτος ωστόσο, τα έχει πάει καλά, δεδομένου ότι δεν είναι απεριόριστες και οι οικονομικές δυνατότητες κάλυψης των όποιων κενών.

Και το επικοινωνιακό είναι ένα λιθαράκι στο όλο οικοδόμημα και στην προσπάθεια αντιμετώπισης του δύσκολου φαινομένου της πανδημίας. Αυτό που θέλουμε είναι να μην έχουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και να προστατεύσουμε το ΕΣΥ, ώστε να μην μπλοκάρει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα προκύψουν. Κάθε σύστημα υγείας έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ένα ποσοστό νοσηρότητας. Αν νοσήσουν όλοι μαζί, την ίδια ώρα, μπλοκάρει και οδηγούμαστε σε φαινόμενα τύπου Ιταλίας»

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Σε σχέση με το πρωθυπουργικό ταξίδι στην Ικαρία εκτίμησε πως οι συναντήσεις ήταν στο πλαίσιο των καθηκόντων του κ Μητσοτάκη, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για ενδεχόμενες ευθύνες τοπικών βουλευτών και του μελών του περιβάλλοντός τους, σε σχέση με τη διοργάνωση. Όπως τόνισε ο κ Οικονόμου:
«ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή κι αν θέλουμε να είναι κλεισμένος στο σπίτι του, χάνουμε το μέτρο. Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία κινείται, όχι επειδή έχουν προνόμια, αλλά γιατί οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Όσο για το επικοινωνιακό κομμάτι της επίσκεψης του πρωθυπουργού, πιθανόν κάποιοι να μην έκαναν σωστά τη δουλειά τους.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα