back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε νέο αυστηρό lockdown από αύριο η Αττική. Κλείνουν ξανά λιανεμπόριο και σχολεία, που θα λειτουργούν εξ αποστάσεως σε όλες τις βαθμίδες, εκτός από την ειδική αγωγή η οποία θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία των μαθητών.  

Τα νέα περιοριστικά μέτρα, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, θα εξειδικεύσει στις 12 το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος ΧαρδαλιάςΣτο μήνυμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω περιορισμούς για να δοθεί χρόνος στους εμβολιασμούςλέγοντας ότι σε λίγο θα φτάνουν το μισό εκατομμύριο.  

Για το επόμενο διάστημα, σημείωσε ότι στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού”. 
 

Το τρίτο “lockdown” θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης 

 

1.526 τα νέα κρούσματα στη χώρα εκ των οποίων τα 731 στην Αττική. 20 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 277 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 

  

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 60 έως 64 ετών, στους οποίους θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca. Η διαδικασία στα εμβολιαστικά κέντρα θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου.  

 

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό για έλλειψη ενσυναίσθησης και αλαζονεία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA. Αναφερόμενος στο τραπέζι στην Ικαρία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «δίνει την αίσθηση πως δεν συναισθάνεται τι βιώνει ο μέσος πολίτης».  

Νέα αντιπαράθεση ωστόσο προκάλεσε η φράση του κ. Τσίπρα ότι δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι κορωνοιό από μία συγκέντρωση.  

Γι αυτό, και όπως είπε, θεωρεί ορθό η κυβέρνηση να μην φέρνει νομοσχέδια όπως αυτό του υπουργείου Παιδείας που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις.  

“Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους;” απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης 

  

Σε καραντίνα η μισή Ευρώπη. Παρατείνεται το lockdown στην Πορτογαλία ως και τα μέσα Μαρτίου. Καμιά συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων στη Γερμανία μέχρι την 1η Μαρτίου ξεκαθάρισε η Αγκελα Μέρκελ.                                                                                     Παράταση του lockdown ως τις 2 Μαρτίου και στην Ολλανδία. Παραμένει το σκληρό lockdown σε Βέλγιο και Δανία. 

  

Δύο νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού, ένα εκ των οποίων είναι «ανησυχητικό», ταυτοποιήθηκαν στην Αγγλία, φέροντας κάποιες ομοιότητες στο νοτιοαφρικανικό και βραζιλιανικό στέλεχος, σύμφωνα με βρετανική επιτροπή επιστημόνων.  

            

Άδεια για την κατεπείγουσα χρήση της συνδυαστικής θεραπείας δύο συνθετικών αντισωμάτων που ανέπτυξε η φαρμακευτική εταιρία Eli Lilly έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων. Σύμφωνα με κλινική μελέτη, διαπιστώθηκε ότι ο συνδυασμός τους συνέβαλε να μειωθούν κατά 70% οι νοσηλείες και οι θάνατοι μεταξύ ασθενών που ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου. 

 

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη μία μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και μεταξύ άλλων αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. 

  

Έκρηξη λίγο πριν τις 03.30 τα ξημερώματα στην είσοδο κτιρίου στο Παγκράτι, όπου στεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων Espresso, Εστία και Δημοκρατία. 

Η πλειοψηφία των μελών της αμερικανικής Γερουσίας παρότρυνε τον Τζο Μπάιντεν να πιέσει την Τουρκία για ζητήματα που άπτονται κυρίως της προστασίας των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων.                                                                                              Με επιστολή τους στον Αμερικανό πρόεδρο προσάπτουν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυταρχική παρέκκλιση, περιθωριοποίηση της αντιπολίτευσης, φίμωση μέσων ενημέρωσης που επικρίνουν την κυβέρνησή του, φυλάκιση δημοσιογράφων και διωγμό ανεξάρτητων δικαστικών. 

 

Ηλικιωμένος άνοιξε πυρ μέσα σε κλινική στην πόλη Μπάφαλο, στη Μινεσότα, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι τέσσερις να τραυματιστούν. Ο δράστης δήλωνε δυσαρεστημένος από την περίθαλψη που του είχε προσφερθεί ενώ μετά την επίθεση συνελήφθη από την αστυνομία. 

  

ΚΑΙΡΟΣ 

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι. 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα