back to top
17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Γ. Γεωργαντάς: Μόνο για ατομική χρήση το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

«Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει κόφτης στα sms εφόσον επανεκκινήσουν κάποιες οικονομικές δραστηριότητες και ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργαντάς ερωτηθείς σχετικά είπε: «εξετάζουμε πολλές λύσεις, όχι μόνο μία ώστε και η αγορά να μπορέσει να λειτουργήσει και να μην γίνεται κατάχρηση της διαδικασίας. Θα περιμένουμε τις προτάσεις των ειδικών και μετά με τα συναρμόδια υπουργεία πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να καταλήξουμε και να ανακοινώσουμε τα μέτρα».

Όσον αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού ο υφυπουργός είπε πως πρόκειται μόνο για ατομική χρήση και ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή 60.000 από τους 230.000 που έκαναν τη δεύτερη δόση το έχουν εκδώσει από την πλατφόρμα ενώ από σήμερα θα εκδίδεται και από τα ΚΕΠ.

Πρόσθεσε δε πως αυτά δεν έχουν σχέση με την πρόταση του πρωθυπουργού για προαιρετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού για το οποίο θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ: «δεν θα είναι υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι για την διευκόλυνση των πολιτών καθώς όσοι δεν θα το κάνουν θα πρέπει να κάνουν το τεστ ή να μπαίνουν σε καραντίνα. Εμείς θέλουμε να θωρακίσουμε και τον τουρισμό μας και ήδη έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για διμερείς συμφωνίες με άλλα κράτη».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα