back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

 

Κρίσιμος ο Μάρτιος για την πορεία της πανδημίας και το πλάνο σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας.

Στα όρια των αντοχών τους τα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, με την πληρότητα στις ΜΕΘ να αγγίζει το 95%.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το plan B των υγειονομικών αρχών. Ήδη 40 κλίνες ΜΕΘ γενικών περιστατικών διατέθηκαν για την περίθαλψη περιστατικών covid, ενώ θα προστεθούν άλλες 120.

1.269 τα νέα κρούσματα κορωνοιού, με τον δείκτη θετικότητας στο 4,7%.

Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 36 ασθενείς, ενώ 391 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Νέα κορονοπάρτι το Σαββατοκύριακο, με περισσότερους από 70 συμμετέχοντες σε σπίτι στην Αρτέμιδα.

 

Με την προυπόθεση ότι δεν πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική και με την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων το λιανεμπόριο θα μπορούσε μετά τις 16/3 να επαναλειτουργήσει, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

«Ίσως ύστερα από δέκα ημέρες», όπως είπε, θα μπορούσε να ακολουθήσει το άνοιγμα σχολείων.

Ο κος Μόσιαλος αναφέρθηκε και στα εμβόλια και αποκάλυψε ότι επέλεξε να εμβολιασθεί με το εμβόλιο της AstraZeneca στέλνοντας έτσι μήνυμα στους πολίτες για να τους ενθαρρύνει να το κάνουν.

 

Εντός του μήνα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson.

 

Καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου ασκεί από σήμερα – με απόφαση του πρωθυπουργικού γραφείου – η Αριστοτελία Πελώνη μετά την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη, που επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους.

Η εξέλιξη ωστόσο προκάλεσε νέα πολιτική αντιπαράθεση, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση τη συνέδεσε με την υπόθεση Λιγνάδη.

“Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδρώντας με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Ταραντίλης επανέλαβε ότι η παραίτησή του δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους αλλά αποκλειστικά σε οικογενειακούς, και δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί την παράταξη και τον πρόεδρό της ως βουλευτής.

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά το μπαράζ επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες για τον ισοβίτη απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα μέτρα φύλαξης πιθανών στόχων, όπως αστυνομικά τμήματα, δικαστικά κτίρια και το νοσοκομείο της Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας, αυξάνει το στρατηγείο της ΕΛΑΣ.

Λίγο μετά τη 1.30 τα ξημερώματα, άγνωστοι έριξαν δύο μολότοφ σε περιπολικό εν κινήσει στην οδό Ούλοφ Πάλμε, στην περιοχή του Ζωγράφου, και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.

Στην υπόθεση αυτή “οι νόμοι τηρήθηκαν χωρίς καμία παρέκκλιση” τονίζει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, ενώ χαρακτηρίζει απολύτως ψευδείς τις αιτιάσεις της συνηγόρου του Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, περί μη χορήγησης αντιγράφων των αποφάσεων για τη μεταγωγή του στις φυλακές του Δομοκού.

 

Με τις βεβαιώσεις νέου τύπου θα γίνεται από σήμερα η μετακίνηση των εργαζομένων. Εκδίδονται  ηλεκτρονικά από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και από τον ιστότοπο forma.gov.gr

κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης του εργοδότη και χορηγούνται μόνο στους εργαζόμενους που έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία.

 

Τελευταία ημέρα σήμερα για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Τυχόν πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί και καταβληθεί, θα επιστραφούν.

 

Αρχίζουν από σήμερα τα έργα ασφαλτόστρωσης στο 7ο δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας, και μέσα στην εβδομάδα οι εργασίες θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα διαμερίσματα, όπως γνωστοποίησε μέσω του Αθήνα 9.84 ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης.
Θα ακολουθήσει μεταξύ άλλων η πεζοδρόμηση του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, ενώ στα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσει και το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Λυκαβηττού.

 

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση αφότου εγκατέλειψε την εξουσία, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει ξανά υποψηφιότητα το 2024.

Μιλώντας στο Ορλάντο της Φλόριντα είπε συγκεκριμένα: «μπορεί να αποφασίσω να τους νικήσω για τρίτη φορά», αναφερόμενος στους Δημοκρατικούς.

 

ΚΑΙΡΟΣ 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική με τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 7 βαθμοί αυτην την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα