back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Περιμένουμε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και εφόσον ζητηθούν στοιχεία θα τα παρέχουμε και θα διευκολύνουμε με κάθε δυνατό τρόπο

Διαβάστε επίσης

«Περιμένουμε να αποφανθεί η Δικαιοσύνη και εφόσον μας ζητηθούν στοιχεία εννοείται ότι θα τα παρέχουμε και θα διευκολύνουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει ζητηθεί κάποια συνδρομή από δικαστικής πλευράς» είπε η Ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφορικά με τις καταγγελίες για εμπλοκή ΜΚΟ και ασυνόδευτων ανηλίκων στη υπόθεση Λιγνάδη.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο έκανε λόγο για …τσουβάλισμα των υφιστάμενων παραμέτρων και για δυσκολία διάκρισης ανάμεσα σε ΜΚΟ που κάνουν καλά, λιγότερο καλά ή ακόμα και κακά τη δουλειά τους.

«Από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ενώπιον της δικαιοσύνης, περιμένουμε την απόφαση. Εφόσον μας ζητηθούν στοιχεία εννοείται θα τα παρέχουμε και θα διευκολύνουμε το έργο της με κάθε δυνατό τρόπο. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει ζητηθεί κάποια συνδρομή από δικαστικής πλευράς» είπε χαρακτηριστικά.

Σκιγραφώντας το έως τώρα έργο της ειδικής γραμματείας προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, τόνισε πως «από το Φεβρουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 μεταφέρθηκαν 2. 000 ασυνόδευτοι ανήλικοι από τα ΚΥΤ σε δομές στην ενδοχώρα, ενώ κάποιοι άλλοι έφυγαν για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Στα νησιά υπάρχουν πλέον 65 ασυνόδευτα ανήλικα, όλα νέες αφίξεις των δύο τελευταίων εβδομάδων, που μένουν εκεί για λόγους καραντίνας και θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

…Η ζούγκλα της Μόριας δεν υπάρχει πλέον. Τερματίσαμε το μέτρο της προστατευτικής φύλαξης, το να κρατούνται δηλαδή ασυνόδευτα παιδιά στα αστυνομικά τμήματα επειδή δεν υπήρχαν χώροι για τη φιλοξενία τους. Αυτό πλέον σταμάτησε δια νόμου.»

Σε ερώτηση για την εμπλοκή του ονόματός της σε κομματική αντιπαράθεση στη Βουλή, με αφορμή παλαιότερες αναρτήσεις της, η κυρία Αγαπηδάκη το απέδωσε σε ΜΜΕ που συνδέονται με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε ακροδεξιές ιστοσελίδες στις οποίες αναφέρεται ότι η ίδια κάνει trafficking, κάνοντας λόγο για αδιανόητα πράγματα με στόχο να πληγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως είπε «όλο αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και 2 εβδομάδες, με σειρά δημοσιευμάτων και εξαιτίας αυτού ενεπλάκη το όνομά μου στη Βουλή. Χρησιμοποιήθηκαν η δουλειά μου, το πρόσωπό μου και όσα έχουμε κάνει για τα ασυνόδευτα με στόχο να πληγεί ο πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητα πράγματα.
Το τι έγραφα εγώ το 2015 και το 2016 πρέπει να συζητηθεί στη βάση του τότε κοινωνικού και πολιτικού πλαισίου. Ο κ. Τσίπρας διάβασε μία ανάρτησή μου, στην οποία υποτίθεται ότι έγραψα «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δολοφόνοι.» Μόνο που παρέλειψε ένα «και» που υπήρχε.
Πρόκειται για μια ανάρτηση μετά από ψηφοφορία στη Βουλή, όπου ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή είχαν ψηφίσει το ίδιο πράγμα, στο οποίο αφορούσε η αναφορά μου.»

Σε ερώτηση αν θα χρησιμοποιούσε ενδεχομένως ηπιότερη γλώσσα σε περίπτωση που θα μπορούσε να γνωρίζει ότι θα γινόταν σήμερα αντικείμενο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης,  παραδέχθηκε ότι θα το έκανε.  «Εάν σκεπτόμουν με το μυαλό του τώρα, δεν θα είχα αυτό το έντονο ύφος. Το γεγονός ότι έγραφα ως πολίτης και χωρίς κανένα πλάνο να έχω αυτή τη θέση μετά από 5 χρόνια, κάτι δείχνει για μένα. Το ότι αναστοχάζομαι τα πράγματα και μπορώ να έχω μία διαφορετική άποψη, δείχνει επίσης ότι είμαι ένας άνθρωπος που χρησιμοποιώ γόνιμα το χρόνο» κατέληξε η Ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα