back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: 83 αίθουσες προσχολικής αγωγής σε οικίσκους – Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Διαβάστε επίσης

Στην αξιοποίηση όλων όλων των διαθέσιμων χώρων που υπάρχουν και είναι κατάλληλοι για την δημιουργία αιθουσών για τουλάχιστον 1.112 παιδιά που τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πρέπει να φοιτήσουν στην προσχολική αγωγή προχωρά ο δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης οι ανάγκες που φαίνονται μέχρι σήμερα, καθώς δεν έχει λήξει ακόμη η προθεσμία των εγγραφών των παιδιών, ο δήμος θα χρειαστεί 83 αίθουσες για να φιλοξενήσει τουλάχιστον 1.112 παιδιά ηλικίας από 4 ως 5 ετών.

Ο κ. Τσιατσιάμης αφού τόνισε ότι ο δήμος προσπάθησε αρχικά να μισθώσει κτήρια μέσα από δύο σχετικούς διαγωνισμούς που απέβησαν άκαρποι κατέληξε ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει πρόγραμμα τοποθέτησης και κατασκευής οικίσκων σε όλους τους χώρους που είναι κατάλληλοι για να φιλοξενήσουν παιδιά τέτοιων ηλικιών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου για να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η προσχολική αγωγή θα τοποθετηθούν 42 οικίσκοι σε αδόμητα οικόπεδα, θα επίσης θα τοποθετηθούν σε 16 αυλίους χώρους ισάριθμοι οικίσκοι, ενώ θα κατασκευαστούν και 26 αίθουσες σε υφιστάμενα σχολικά κτίρια.
Όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων η διαδικασία απαλλοτρίωσης οικοπέδων και κατασκευής αιθουσών είναι κάτι το οποίο χρονικά δεν είναι εφικτό παρά το γεγονός ότι ο δήμος προτιμά να έχει ιδιόκτητα κτίρια σχολείων.

Επιφυλάξεις κι ενστάσεις από την αντιπολίτευση

Επιφυλάξεις αλλά και σοβαρές ενστάσεις για το σχέδιο που παρουσίασε η Δημοτική Αρχη για την στέγαη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης εξέφρασε μερίδα της Δημοτικής Αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, οι δημοτικές παρατάξεις σημείωσαν ότι αν και είχε ζητηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο να δωθεί νωρίτερα προκειμένου να το μελετήσουν, ενημερώθηκαν για αυτό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος.

Η Δέσποινα Αλεβιζάκη ανέφερε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι που συμμετείχαν στην έρευνα στα σχολεία, δεν τήρησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για την είσοδό τους σε αυτά και υπήρξαν αναφορές για κακή συμπεριφορά.

Ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, σημείωσε ότι πρέπει προηγουμένως να μελετηθεί το σχέδιο και υπογράμμισε:
“Μας είχατε πει για πάνω από 100 αίθουσες. Σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά δεν θα είναι εκ των πραγμάτων 20 και θα φτάνουν τα 25”.

Ιδιαίτερα σφοδρή κριτική άσκησε στη Δημοτική Αρχή η Ντίνα Ρέππα, δημοτική σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. “Θα γεμίσετε την πόλη με 60 κοντέινερ ελαφρού τύπου. Σε ποια παιδαγωγική θα απαντήσετε;
Η απόπειρα που κάνετε δεν μπορεί να περπατήσει. Θα μας βρείτε απέναντι” είπε χαρακτηριστικά η κ. Ρέππα.

Γιώργος Μανουσακάκης, Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα