back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο μάλλον απρόθυμοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους φαίνεται να είναι οι Αθηναίοι που έχουν κατακλύσει το παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Η διαδημοτική μετακίνηση με κωδικό 6, επιτρέπεται και αύριο, ωστόσο δεν αφορά θαλάσσιες μεταφορές προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με την υγειονομική επισκόπηση του ΕΟΔΥ, από 3232 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα 1525 καταγράφονται στην Αττική. 755 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εξαντλώντας τη δυναμική του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μετά το Σισμανόγλειο και τον Ερυθρό Σταυρό, από την Τετάρτη στη μάχη κατά της πανδημίας μπαίνει και το Θριάσιο που μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid. Οι ασθενείς γενικών περιστατικών μεταφέρονται σε δομές του ιδιωτικού τομέα. 7 νέες ΜΕΘ που αναπτύσσονται στους χώρους των χειρουργείων θα ενισχύσουν τη δυναμική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου..

Αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, καταγράφει 383 νέα κρούσματα κορωνοϊου και νέα αύξηση στις εισαγωγές ασθενών covid στα νοσοκομεία. 108 είναι οι καινούργιες λοιμώξεις στην Αχαΐα και 107 στην Κοζάνη. Ωστόσο, καταιγισμό αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση των λοιμωξιολόγων να αναστείλουν σε αυτές τις περιοχές, το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα, άνοιγμα των καταστημάτων. Modus vivedi με τις τοπικές κοινωνίες και τον εμπορικό κόσμο θα αναζητήσουν κυβερνητικά στελέχη που μεταβαίνουν αύριο στη συμπρωτεύουσα, την Πάτρα και την Κοζάνη.

Αιχμηρή κριτική από την αντιπολίτευση. Για ‘’μπάχαλο’’ έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.. Για ‘’κυβερνητικό αλαλούμ’’, μίλησε το Κίνημα Αλλαγής.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, από τη Δευτέρα ξεκινά το ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, με αποστολή sms στο 13032 και χρονικό περιορισμό 3ων ωρών. Η εντός καταστημάτων εξυπηρέτηση των καταναλωτών θα γίνεται μόνο με επιβεβαιωμένο ραντεβού και με περιορισμό ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά. Τη Δευτέρα εξάλλου βγαίνουν και οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τη μεταστέγαση εννέα υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας ως το 2026, στο Κυβερνητικό Πάρκο που σχεδιάζεται στις εγκαταστάσεις των εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, στον Υμηττό, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, από τα συνολικά 170 στρέμματα, τα 80 θα μετατραπούν σε πνεύμονα πρασίνου και τα 40 σε κοινόχρηστους χώρους, σε ένα φιλόδοξο σχέδιο αστικής ανάπλασης.

Προκλητικός για άλλη μία φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης από το Σιρνάκ με τον αρχηγό του Επιτελείου και τους Διοικητές των τριών Σωμάτων, ο Χουλουσί Ακάρ καταλόγισε στην Ελλάδα κλιμάκωση της έντασης, παρά την ‘’εποικοδομητική, λογική και συνετή πολιτική της Τουρκίας” στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε εξέλιξη οι δασικές πυρκαγιές στο Χιλιομόδι Κορινθίας και στο Μεσοβούνι του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα. Υπό έλεγχο η φωτιά στο Βρωμενέρι Αργαλαστής στο Νότιο Πήλιο. Μετέτρεψε σε στάχτη 100 στρέμματα πευκοδάσους.

Στην αθλητική επικαιρότητα..

Και την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ.

Ατρόμητος- Απόλλων Σμύρνης: 1 – 1 τελικό

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα: 2- 1

Λαμία- Βόλος: 0 – 0 και Λάρισα- Παναιτωλικός: 1 – 1 στο 77’’

Καιρός…

Ανοιξιάτικος καιρός με λίγες νεφώσεις και αύριο στην Αττική. Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 22 βαθμούς Κελσίου..

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 17,3 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα