back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρία σπουδαστών που ζητούν ανοιχτές σχολές και ωδεία έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού

Διαβάστε επίσης

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, με τη συμμετοχή σπουδαστών σε σχολές και ωδεία, πραγματοποίησε κινητοποίηση νωρίτερα (Τρίτη, 06/04, στις 11.00 π.μ.) έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ταυτόχρονα στα κοινωνικά δίκτυα έχει δημοσιευθεί κείμενο συλλογής υπογραφών από την Πρωτοβουλία Σπουδαστών Ωδείων:

Να ανοίξουν όλα τα ωδεία χωρίς άλλη καθυστέρηση!
Οι σπουδαστές της μουσικής απέχουμε επί της ουσίας από τις σπουδές μας εδώ και ένα χρόνο. Βρισκόμαστε κυριολεκτικά στον αέρα. Είμαστε στην συνθήκη που μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα του ανοίγματος των ωδείων, διαφορετικά όλη μας η χρονιά θα πάει χαμένη! Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει στηρίξει με κανένα ουσιαστικό τρόπο την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Θα πάρει τώρα την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις την περίοδο του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, για το ότι εάν δεν αναπληρωθούν άμεσα τα κενά που έχουν δημιουργηθεί, με διά ζώσης εκπαίδευση, θα χαθούν και οι εξετάσεις του καλοκαιριού;

Πρέπει εδώ και τώρα να επιστρέψουμε στο χώρο των σπουδών μας, με ταυτόχρονη εξασφάλιση της προστασίας της υγείας μας. Έχουμε παγώσει κυριολεκτικά τα σχέδια μας, κάθε μία και κάθε ένας που προσπαθούσε τα προηγούμενα χρονιά με ορίζοντα την φετινή χρονιά να αποκτήσει το δίπλωμα ή το πτυχίο του. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κοπιάσει πολλά έτη, περνώντας διάφορες εξετάσεις για να μπορέσουμε να πάρουμε το δίπλωμα που μας ενδιαφέρει. Έχουμε δώσει ήδη πολλά χρήματα αποκλειστικά από την τσέπη μας για να σπουδάσουμε και αυτή η κατάσταση δεν χωράει άλλη αναβολή. Το “κενό” της φετινής χρονιάς μπορεί να σημαίνει σημαντικές απώλειες στην προσπάθεια χρόνων.

Είναι πλέον ανάγκη οι νέοι μουσικοί να συσπειρωθούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Όλοι μαζί, με τον αγώνα μας μπορούμε να τα καταφέρουμε! Το αίτημα για ασφαλές άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας που προβάλλεται από σπουδαστές Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης είναι δίκαιο και αγγίζει όλους τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των Ωδείων.

Απαιτούμε:

-Την άμεση επαναλειτουργία των Ωδείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους μαθητές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους. Εφαρμογή των αυστηρών και ασφαλών υγειονομικών πρωτοκόλλων που είχαν αποφασιστεί και για την προηγούμενη χρονιά.
-Άμεσα να εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο, για να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά της χρονιάς, για το πώς και πότε θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.

Πρωτοβουλία Σπουδαστών Ωδείων της Αττικής

Φωτο: Από τη σελίδα facebook του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα