back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ρεκόρ σημείωσαν σήμερα οι διασωληνωμένοι που ανήλθαν σε 802, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Ανησυχητικά υψηλοί παραμένουν και οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων και των θυμάτων απο επιπλοκές του ιού.

Σε σύνολο 4033 νέων λοιμώξεων 1.812 εντοπίστηκαν στην Αττική και 554 στη Θεσσαλονίκη , ενώ 93 συμπολίτες μας κατέληξαν.

Επιπλέον σήμερα διενεργήθηκαν 76.070 τεστ ,με δείκτη θετικότηατς 5,3%.

 

Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν φαίνεται πως θα παρεκκλίνουν από τον προγραμματισμό τους για τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, αν και θα «επαναξιολογήσουν τα δεδομένα», μετά τα περιστατικά θρομβώσεων σε 6 γυναίκες, τα οποία αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι ρυθμιστικές υγειονομικές αρχές να συστήσουν την αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η Ε.Ε. παρέλαβε χθες τα πρώτα συγκεκριμένα εμβόλια, ενώ στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη αύριο (Τετάρτη) η άφιξη της πρώτης παρτίδας (33.600 δόσεις) και την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας, μέσω του εκπροσώπου του, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα του εμβολίου παραπέμποντας στο Ινστιτούτο “Πάουλ Έρλιχ”, το οποίο, όπως είπε, είναι αρμόδιο για το θέμα.

Τα οφέλη του εμβολίου της Johnson & Johnson υπερτερούν των πιθανών κινδύνων, αναφέρουν οι ρυθμιστικές Αρχές σε Άμστερνταμ και Μαδρίτη.

Η Σουηδία αναμένεται να λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson εντός της εβδομάδας και θα αποφασίσει σύντομα για τη χρήση του.

Στο μεταξύ, Ιταλοί και Ρώσοι επιστήμονες θα μελετήσουν τον συνδυασμό του ρωσικού Sputnik-V με τα εμβόλια των AstraZeneca, Pfizer και Moderna.

 

Στις 19 Απριλίου αναμένεται το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, των κέντρων αισθητικής και φροντιστηρίων για μαθητές Λυκείου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Στις 24 Απριλίου η ελεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα. Πιθανό το Πάσχα στο χωριό, υπό την προϋπόθεση της επάρκειας των ατομικών τεστ. Πιθανότατα την Τρίτη του Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Στις 14 Μάϊου ανοίγει ο τουρισμός. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

 

Με τη φράση “η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις προκλήσεις της κρίσης” ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την βιώσιμη επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ξεδιπλώνοντας το σχέδιο του ,ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε αλλεπάλληλες αναφορές στη μεσαία τάξη, την οποία -όπως είπε- χρησιμοποίησε ως σημαία ευκαιρίας προεκλογικά ο κ.Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τρεις κεντρικούς πυλώνες και το κόστος των προτάσεων ανέρχεται στα 5.7 δις.

 

“Σήμερα ανοίγουν οι δραστηριότητες όχι γιατί έχουμε λιγότερα κρούσματα, ούτε γιατί το κάνουμε με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας”, τόνισε στον Real fm η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

 

Την αποχή από τις ονομαστικές ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο,επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας,γιατί -όπως υποστηρίζει -με πρόσχημα την πανδημία, επιτρέπεται η επιστολική ψήφος,κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και- δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα- είχε προειδοποιήσει ότι θα απόσχει από τις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο αυτές δεν διεξάγονται με φυσική παρουσία των βουλευτών.

 

Την Πέμπτη θα μεταβεί τελικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Άγκυρα λόγω έκτακτης σύσκεψης αύριο το απόγευμα των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν και την Ουκρανία.

 

Εξελίξεις στην υπόθεση της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για το Νίκο Παππα στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών από την εξώδικη δήλωση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στο προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής.

Πηγές της επιτροπής ανέφεραν ότι ο κ. Καλογρίτσας ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κυρίων Χούρι δηλαδή της λιβανέζικης εταιρείας ccc, του κ Καλογρίτσα και του κ. Τόμπρα, που φέρεται να είναι ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τον κ. Καλογρίτσα με τη λιβανέζικη εταιρία CCC.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει πως εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά του, το έργο της επιτροπής θα αποδειχθεί κοινοβουλευτική παρωδία.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο εξώδικο Καλογρίτσα. Σε ανακοίνωση τους τα μέλη της επιτροπής αναφέρουν ότι ο κ Καλογρίτσας κάνει υποδείξεις για τις εργασίες της Προανακριτικής αναφορικά για τους μάρτυρες που πρέπει να κληθούν και πώς υπαγορεύει «γραμμή» στην ΝΔ.

 

Επίθεση δέχτηκε εμπορικό πλοίο ισραηλινής εταιρείας στα ανοιχτά του λιμανιού Φουτζάιρα. Η χώρα επιρρίπτει την ευθύνη στο Ιράν,  το οποίο είχε υποσχεθεί εκδίκηση προ ημερών.

 

ΚΑΙΡΟΣ
Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν ,αναμένονται αύριο στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 (έναν) βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα