back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κατάληψη και μήνυση σε Λύκειο της Θεσσαλονίκης για τα self tests

Διαβάστε επίσης

Κατάληψη πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μαθητές  του 1ου Λύκειο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη συμπαράστασης σε μαθητή του οποίου δεν επετράπη η είσοδος στο σχολείο καθώς δεν είχε κάνει self test.

Η ένταση ξεκίνησε από την Τετάρτη, όταν η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση κατά του διευθυντή του σχολείου λόγω του ότι δεν τον αφήνουν να μπει στο μάθημα επειδή δεν είχε κάνει το self test. Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το σχολικό κτήριο από μαθητές που ζητούν να ανοίξει το σχολείο και να κάνουν μάθημα την ώρα που ομάδα συμμαθητών του παιδιού έχει προχωρήσει σε κατάληψη.

Η μητέρα του μαθητή υποστηρίζει ότι «τα self test είναι αναξιόπιστα», αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες, και ότι βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του».

Ανέφερε επίσης ότι υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί «δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες», και ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self test αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», ενώ πρόσθεσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

Μάλιστα, είπε πως η ίδια έχει νοσήσει από κορονοϊό, με όλα τα συμπτώματα και «το έχω αντιμετωπίσει με σωστή αγωγή που μου υπέδειξε γιατρός», όπως είπε, ενώ τόνισε ότι διαπίστωσε ότι κόλλησε τον ιό κάνοντας μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Ο πρόεδρος του 15μελούς, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι, «σαν 15μελές αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κατάληψη», και πρόσθεσε ότι η απόφαση γαι μη συμμετοχή ελήφθη παρά τη στήριξη που  προσέφεραν στην κατάληψη ορισμένοι γονείς.  «’Εχουμε πανελλήνιες, θέλουμε να επιστρέψουμε στο σχολείο, έχουμε κάνει μόνο δυο μήνες μάθημα».

Τελικά, η κατάληψη έληξε και η συντριπτική πλειοψηφία θα πάει για μάθημα, όπως επιθυμούσε.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα