back to top
21.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Υπό μελέτη βρίσκεται σχέδιο για κατ’ οίκον εμβολιασμό ατόμων ηλικίας από 80 – 89 ετών όπως είπε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε και καλύτερα». «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο», επανέλαβε ο κ. Σκέρτσος προσθέτοντας ότι αν ήταν στο χέρι του, θα επέλεγε να εμβολιαστεί με Astrazeneca.

Σε εξέλιξη σύσκεψη της Επιτροπής Εμβολιασμών. Εξετάζεται αν θα υπάρξουν συστάσεις για το εμβόλιο της JHONSON & JHONSON το οποίο θα αρχίσει να χορηγείται από τις 5 Μάϊου. Ανοικτή η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών 30-39 ετών με το εμβόλιο της Astrazeneca. Από Μ. Πέμπτη ραντεβού για εμβολιασμό με Astrazeneca θα μπορούν να κλείσουν και οι πολίτες ηλικίας 40 με 44 ετών. Το Μ. Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45 – 49 ετών και για τα 4 διαθέσιμα εμβόλια.

Με το άνοιγμα της εστίασης, στις 3 Μάϊου, τη Δευτέρα του Πάσχα, θα απελευθερωθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εκτίμησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη – επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Όσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, επεσήμανε ότι ισχύει ότι έχει ανακοινωθεί, δηλαδή απελευθέρωση από τις 15 Μαϊου.

Την άμεση κατάργηση του sms για τις εξόδους των πολιτών ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι έχει απαξιωθεί και δεν προσφέρει πλέον τίποτα, παρά μόνο τη συντήρηση μίας κουλτούρας ελέγχου και οφείλει να καταργηθεί άμεσα.

Διάγγελμα στους αμερικανούς πολίτες θα απευθύνει λίγο μετά τις 8 ώρα Ελλάδος ο Τζο Μπάιντεν με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να ανακοινώσει νέες συστάσεις για χαλάρωση αναφορικά με τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους για τους πλήρως εμβολιασθέντες. Και η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιορισμών για τους πολίτες που έχουν αναπτύξει αντισώματα.

Έρευνες στο σπίτι του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη πραγματοποίησε νωρίτερα η αστυνομία παρουσία Εισαγγελέα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μ. Φουρθιώτης έχει προσαχθεί στη ΓΑΔΑ μαζί με άλλα δύο άτομα
Οι έρευνες αφορούν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο, το βράδυ της Παρασκευής, 16 Μαρτίου καθώς και το επεισόδιο με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών το προηγούμενο βράδυ στην περιοχή της Εκάλης.

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών για εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, θα κρατηθεί σε αστυνομικό τμήμα για 48 ώρες, και δικαστής θα αποφασίσει αν θα εκδοθεί στην Ελλάδα.

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σε εκδήλωση για το νέο σχέδιο νόμου για τις εργασιακές σχέσεις.

Με χαμηλές προσδοκίες στη Γενεύη η άτυπη πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, υπό τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Αντόνιο Γκουτέρες αυτή την ώρα βάσει προγραμματισμού βλέπει τον Ερσίν Τατάρ και στις 7 ώρα Ελλάδας θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη. Στο περιθώριο της Άτυπης Πενταμερούς ο ΥΠΕΞ Νικος Δενδιας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στη δράση του Αθήνα 9.84 και 7 κοινοτήτων του Δήμου Αθηναίων που συγκεντρώνουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό αναφέρθηκε, μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του σταθμού μας, η Πρόεδρος του ΔΣ του Αθήνα 9.84, Νικη Αραμπατζή. Η δράση, όπως είπε, ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου. Η συγκέντρωση των φαρμάκων γίνεται από τις 9:00 το πρωί έως τις 2:00 μμ. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Στη διάθεση δωρεάν, χώρων και εξοπλισμού για παραστάσεις και συναυλίες προχωρα ο Δήμος Αθηναίων Στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς σχεδίου για τον πολιτισμό, που ανακοινώθηκε πρόσφατα και έχει ως πρώτο πυλώνα την στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον χώρο του πολιτισμού

ΚΑΙΡΟΣ
Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, αύριο στην Αττική. Άνεμοι Νότιοι. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα