back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένες φέτος οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι κατά 10% σε σχέση με πέρυσι στη Βαρβάκειο αγορά. Από νωρίς το πρωί ο κόσμος επισκέπτεται την αγορά προκειμένου να ψωνίσει για το πασχαλινό τραπέζι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βαρβακείου, Ανδρέα Νιώτη, οι τιμές στα αμνοερίφια έχουν σταθεροποιηθεί μεταξύ 6,99 και 10,99 ευρώ το κιλό. Σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται μια μικρή επιβάρυνση για τους καταναλωτές της τάξης του ενός ευρώ λόγω της αυξημένης ζήτησης των Αθηναίων που θα περάσουν – οι περισσότεροι και φέτος το Πάσχα τους στην πόλη αλλά και όπως υποστηρίζουν οι κρεοπώλες ο κύριος λόγος των ανατιμήσεων είναι ότι εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών ο τζίρος κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημιές.

Διαφορετικό και φέτος το Πάσχα. Τα επιδημιολογικά δεδομένα επιβάλλουν διπλή μάσκα στην εκκλησία και για την Κυριακή του Πάσχα τη δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Όσον αφορά στις ακολουθίες της σημερινής μέρας υπενθυμίζεται ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Η ακολουθία της Ανάστασης θα τελεστεί αύριο στις 9 το βράδυ αντί για τα μεσάνυχτα.

Η κατάθεση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Τρίτη ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση από την Ελλάδα των 30,5 δισ. ευρώ που δικαιούται από το Ταμείο Ανάπτυξης της ΕΕ. Η έγκριση του σχεδίου πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς η Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι δεν θέλει να κατατεθούν σχέδια, τα οποία θα αναγκαζόταν να απορρίψει. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε, άλλωστε, την ικανοποίησή της για το ελληνικό σχέδιο με ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Πολύνεκρη τραγωδία στο Ισραήλ το ξημέρωμα της Μεγάλης Παρασκευής με τουλάχιστον 44 νεκρούς, όταν ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια προσκυνήματος υπερορθόδοξων Εβραίων στο όρος Μερόν, στα βόρεια της χώρας, όπου υπολογίζεται ότι είχαν συγκεντρωθεί 10.000 πιστοί. Για δυσβάσταχτη καταστροφή, έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική, αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα