back to top
27.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

27.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολη η πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σήμερα πραγματοποιούνται οι διαδηλώσεις συνδικάτων, στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς, ενώ εκτός από τα λεωφορεία που κυκλοφορούν κανονικά, τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, δηλαδή μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τρόλεϊ και τραμ έχουν τραβήξει χειρόφρενο.

Προβλήματα και στην ακτοπλοΐα, καθώς 13 ναυτεργατικά σωματεία έχουν κηρύξει απεργία ως τα μεσάνυχτα.

Ανοίγει έως το τέλος Μαΐου η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες που τώρα λαμβάνουν αποκλειστικά το σκεύασμα της AstraZeneca δήλωσε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχει επιτευχθεί τείχος ανοσίας, ενώ όπως είπε χθες ο αριθμός των εμβολιασμών έφτασε τις 11 χιλιάδες. Σύμφωνα με τον κύριο Κικίλια, τέλος του Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών.

Την κατάργηση των sms παράλληλα με την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαίου προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις σχετικές τελικές αποφάσεις. Αναφερόμενος στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στον Ιούνιο θα μπορούμε να μιλάμε ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας.

Επαναλειτουργούν την προσεχή Δευτέρα τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, μετά από εισήγηση της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Επίσης ανακοινώθηκε το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών στις 8 Μαΐου και η επαναλειτουργία δικαστηρίων επίσης στις 10 Μαΐου. Κλειστοί θα παραμείνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι «έτοιμη να συζητήσει» άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά της Covid, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών ενέκρινε ο Καναδάς, κρίνοντάς το -σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμης συμβούλου στο υπουργείο Υγείας της χώρας, ως ασφαλές και αποτελεσματικό και για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Την ίδια ώρα, οι αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατο 60χρονου Καναδού, τον τρίτο στη χώρα από σπάνια θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca.

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αναφορικά με τις δοκιμές για την επίδραση μιας τρίτης δόσης του αρχικού εμβολίου της κατά της COVID-19 και μιας τροποποιημένης εκδοχής του σκευάσματός της ενάντια στη νοτιοαφρικανική και την βραζιλιάνικη μετάλλαξης του ιού, έδωσε στην δημοσιότητα η Moderna . “Τα νέα δεδομένα, ενισχύουν την εμπιστοσύνη μας στην ιδέα ότι η στρατηγική μας για επαναληπτικές δόσεις θα πρέπει να παρέχει προστασία κατά των νέων παραλλαγμένων στελεχών”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Στεφάν Μπανσέλ.

Παρατείνεται εως και τις 10 Μαΐου η υποβολή δηλώσεων για ένταξη στο Μηχανισμό Συν-Εργασία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 29 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα