back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού: Μετά τις 20/5 οι αποζημιώσεις σε περίπου 100.000 επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

Σε εφαρμογή τίθεται μετά τις 20 Μαΐου από το υπουργείο Οικονομικών το νέο πρόγραμμα της “Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού” με τη δωρεάν χορήγηση (καθ’ ολοκληρίαν) αποζημιώσεων ύψους 1.000-4.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τον περασμένο μήνα με κρατική εντολή.

Η καταβολή των αποζημιώσεων θα αρχίσει μετά τα μέσα Μαΐου και αφού ολοκληρωθεί μέχρι στις 19 Μαΐου ο 7ος κύκλος , και πιθανότατα τελευταίος, των προγραμμάτων της “Επιστρεπτέας Προκαταβολής” .Την ειδική αυτή ενίσχυση θα λάβουν περίπου 100.000 επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο, εκτός από τις επιχειρήσεις του κλάδου της Εστίασης που θα ενισχυθούν με πακέτο 330 εκ.ευρώ μέσω προγράμματος από το ΕΣΠΑ το οποίο πρόκειται να δρομολογηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Το κλειδί στο πρόγραμμα της “Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού ” ύψους 130 εκατ ευρώ, είναι ότι η αποζημίωση ύψους 1.000-4.000 ευρώ θα δοθεί στις επιχειρήσεις με μόνο κριτήριο να ήταν κλειστές ,ολόκληρο τον Απρίλιο η μέρος του , με κρατική εντολή (π.χ γυμναστήρια,τουρισμός,πολιτισμός,αθλητισμός ,λιανεμπόριο ,πρακτορεία ΟΠΑΠ κλπ) χωρίς να ληφθούν υπόψη οποιαδήποτε άλλα κριτήρια όπως μείωση τζιρου το προηγούμενο διάστημα κλπ. Το υψος του ποσού που θα λάβει κάθε δικαιούχος θα συναρτάται από την χρονική διάρκεια που έμεινε κλειστή η επιχείρηση τον Απρίλιο και τον αριθμό των αριθμό των εργαζόμενων με ανώτατο όριο προσωπικού τους 50 εργαζόμενους. Η αποζημίωση θα διαμορφώνεται ως εξής:

-1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.

-2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους.

-4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21 έως 50 εργαζόμενους.

Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόστηκαν περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο μισό των προαναφερόμενων ποσών, δηλαδή θα κυμαίνεται από 500 έως 2.000 ευρώ. Η “ Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού” θα είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν θα υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα