back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Από σήμερα τα self tests για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Διαβάστε επίσης

Δύο δωρεάν τεστ COVID-19, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν το επόμενο δεκαπενθήμερο μπορούν να προμηθευτούν από σήμερα έως το Σάββατο όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση.

Τα δύο δωρεάν self tests, θα χρησιμοποιηθούν ως εξής: ένα για την εβδομάδα από σήμερα έως την Κυριακή 30 Μαΐου και ένα για την εβδομάδα από Δευτέρα 31 Μαΐου έως Κυριακή 6 Ιουνίου.

Από το υπουργείο Εργασίας, διευκρινίζεται ότι αυτή την εβδομάδα, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Έτσι, ο εργαζόμενος μπορεί να προσέλθει στην εργασία του σήμερα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα εντός της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο».

Στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».

Τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα