back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έκκληση Βορίδη για διακομματική στήριξη στην τροπολογία για τους καταδικασθέντες της ΧΑ

Διαβάστε επίσης

Έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν την τροπολογία που απαγορεύει στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής , ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Ενωμένο το Κοινοβούλιο πρέπει να δείξει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, συμμετοχές και η ανάδειξη σε κομματικά αξιώματα ατόμων που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από τη Δικαιοσύνη και υποδύονται τους αρχηγούς κομμάτων, δεν είναι ανεκτές», τόνισε ο κ.Βορίδης.

Εξήγησε δε, ότι το με βάση το Σύνταγμα για την αποστέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, απαιτείται αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα. Επομένως, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, τα μόνα μέτρα που μπορεί να ληφθούν στην παρούσα φάση, είναι διοικητικού χαρακτήρα και αφορούν περιορισμούς όχι στα πολιτικά δικαιώματα αλλά στη λειτουργία των κομμάτων που συνέστησαν οι κατάδικοι. Μάλιστα, ο κ. Βορίδης, αποκάλυψε ότι νέος σχηματισμός με επικεφαλής έγκλειστο στις φυλακές, υπέβαλε αίτημα να του εγκριθεί η έκδοση κουπονιών για την χρηματοδότησή του.

« Εμείς όχι μόνο είμαστε θετικοί αλλά και επισπεύδοντες στο να από στερήσουμε από τους εγκληματίες τη δυνατότητα να μπουν στη Βουλή», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. Θετική χαρακτήρισε την τροπολογία και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση ,είπε ότι «στηρίζουμε τα αυτονόητα».
Αντιθέτως, ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας και τη διεξαγωγή μιας αναλυτικής συζήτησης για το θέμα, καθώς- όπως είπε- με βάση αυτή τη λογική μπορεί να διαμορφωθούν εκτρωματικές διατάξεις που οδηγήσουν σε περιστολή δικαιωμάτων.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα