back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μ. Χρυσοχοΐδης: Έχουμε αύξηση της εγκληματοφοβίας και όχι της εγκληματικότητας

Διαβάστε επίσης

Για αύξηση της εγκληματοφοβίας και όχι της εγκληματικότητας έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκαν σκληρά ποινικοί κρατούμενοι που επέστρεψαν στο οργανωμένο έγκλημα.

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα ανομίας και την κατάσταση στο σωφρονιστικό συστημα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε την απίστευτη υπόθεση Αλβανού κακοποιού που το 2015 καταδικάστηκε σε 14 έτη κάθειρξης και αποφυλακίστηκε το 2019 με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Αφού αφέθηκε ελεύθερος έκανε ληστεία με απόπειρα φόνου, ενώ σε άλλο επεισόδιο το 2020 πυροβόλησε αστυνομικούς και παραμένει ασύλληπτος.

Τι είπε για Γλυκά Νερά και κυκλώματα της νύχτας

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για αύξηση της εγκληματοφοβίας και όχι της εγκληματικότητας, που επηρεάστηκε από το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά και από την αναζωπύρωση του ξεκαθαρίσματος κυκλωμάτων από μπράβους και νονούς της νύχτας.

Για τα χτυπήματα της μαφίας είπε ότι υπάρχει σχέδιο για να σταματήσει αυτή η κλιμάκωση, η όποια είναι τις περισσότερες φορές ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

«Δεν κοιτάμε τις δολοφονίες ως θεατές, ανησυχούμε ιδιαίτερα αλλά ανασυντάσσουμε δυνάμεις» είπε ο κ Χρυσοχοϊδης και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα διεθνές πρόβλημα

Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ότι έχει αφήσει το οργανωμένο έγκλημα να δρα ανενόχλητο και εντός φυλακών και εκτός, εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για διασυρμό της χώρας κάθε βδομάδα από τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και κάλεσε τον υπουργό να κατονομάσει τους θεσμούς που μπορεί να επηρεάσει το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας.

Την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη προκάλεσαν τα όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας. «Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει άνθρωπος που είχε τέτοια θέση και να λέει στην τηλεόραση ότι δοκίμασα ναρκωτικά με ασφαλή τρόπο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί για την προκλητική δήλωση που μπορεί να ακούει και η νεολαία.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα