back to top
21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Γ. Αμυράς: Σε εξέλιξη η υπογειοποίηση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Σε 11 Δήμους της Αττικής εκτελούνται ήδη έργα υπογειοποίησης των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ, όπως γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ξεκίνησαν τα έργα σε Θρακομακεδόνες, Αχαρνές, Καματερό, Χαϊδάρι, Φυλή, Πετρούπολη , Ίλιον, Βύρωνα, Νέα Μάκρη, Πεντέλη και Ωρωπό.
Ο κ.Αμυράς ενημέρωσε ότι σύντομα, μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις από τα κατά τόπους Δασαρχεία και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ικανοποιηθούν οι οικονομικές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τους Δήμους,θα ξεκινήσουν τα έργα υπογειοποίησης σε Μάνδρα, Μέγαρα, Παιανία, Κορωπί, Καισαριανή, Νίκαια και Γλυφάδα.

«Εκτελούνται έργα σε 11 Δήμους και 18 περιοχές, από την Ιπποκράτειο Πολιτεία Ωρωπού, μέχρι τα Περιστέρια Σαλαμίνας», ανέφερε ο κ. Αμυράς, υπενθυμίζοντας τη δέσμευση ότι έως το 2025,θα έχει υλοποιηθεί η υπογειοποίηση 2.250 χιλιομέτρων δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και το 30% εξ αυτών θα αφορά σε περιοχές της Αττικής.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα