back to top
22.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

22.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα σήμερα των πανελλαδικών εξετάσεων, εν μέσω πανδημίας και αλλαγών στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Ο Αθήνα 9.84 συνεργάζεται και φέτος με τα φροντιστήρια Διακρότημα, για την ανάλυση των θεμάτων. Στο δελτίο ειδήσεων στις 12 ο πρώτος σχολιασμός από τους καθηγητές για τη σημερινή πρεμιέρα.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να καταθέτουν ένσταση αντισυνταγματικότητας ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί του εργασιακού νομοσχεδίου. Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, όσο και ο ομόλογός από το ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ανέφεραν ότι η ένσταση συνοδεύεται από την πολιτική απαίτηση για απόσυρση του νομοσχεδίου.

Με απεργίες, στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια και παραστάσεις διαμαρτυρίας, κορυφώνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων. Στάση εργασίας την Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου για το Δημόσιο και από τη μια το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, έχουν αποφασίσει ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, ενώ θα προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στις 4 το απόγευμα έξω από την Βουλή. Την ίδια μέρα, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία και δύο συλλαλητήρια, πρωί και απόγευμα, στο Σύνταγμα. Η ΓΣΕΕ θα οριστικοποιήσει την μορφή της κινητοποίησής της τις επόμενες ώρες. Πάντως, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της Αριστεράς ζητούν την πραγματοποίηση νέας 24ωρης απεργίας, τονίζοντας ότι οι στάσεις εργασίας συνιστούν αποκλιμάκωση των αντιδράσεων.

Το απόγευμα στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Αύριο το ραντεβού του Τούρκου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του, ύστερα από μια ταραχώδη περίοδο στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Παράταση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον, εν μέσω της ταχείας διασποράς του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που είχε παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο, από τις 21 Ιουνίου θα επαναλειτουργούσαν πλήρως οι παμπ, τα κλαμπ και άλλοι χώροι διασκέδασης, ωστόσο κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία.

Αξιωματούχοι στο χώρο της υγείας πιστεύουν πως το στέλεχος αυτό είναι κατά 60% πιο μεταδοτικό από το λεγόμενο βρετανικό.

Επίθεση τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου 10 άτομα πέταξαν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα προκαλώντας φθορές στην κεντρική είσοδο. Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε 2 αυτοκίνητα στην Κυψέλη.

Ακυρώθηκε το Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, που θα διεξαγόταν αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα, μετά το σάλο που προκάλεσαν τα μηνύματα που εξέπεμψε μέσω σποτ.

Με ανακοίνωση στο facebook, η οργανωτική επιτροπή αναφέρει ότι στόχος ήταν η ενημέρωση «στα προβλήματα που ταλανίζουν ένα τμήμα του πληθυσμού μας».

Στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη συμμετοχή του για πρώτη φορά σε τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ο 23χρονος τενίστας συγκινεί, αποκαλύπτοντας σε μήνυμά του στα social media, ότι πέντε λεπτά πριν μπει στο καρτ έχασε την αγαπημένη του γιαγιά.

«Η ζωή δεν είναι μόνο να κερδίζεις ή να χάνεις. Να σηκώνεις τρόπαια και να πανηγυρίζεις είναι κάτι αλλά όχι τα πάντα» γράφει μεταξύ άλλων, ενώ ευχαριστεί τη γιαγιά του που μεγάλωσε τον πατέρα του και χάρη σε αυτόν στράφηκε στο τένις.

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα