back to top
21.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

21.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Συναγερμός για τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε Κρήτη και Αθήνα – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ν. Χαρδαλιά

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού σε Κρήτη και Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται στις 15:30 έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων.

Μάλιστα κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε πως προς ώρας η χώρα μας μετρά μεμονωμένα περιστατικά (11 έως τώρα), όμως, όπως παραδέχθηκε με την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών θα αυξηθούν και τα περιστατικά της μετάλλαξης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος δεν έχει σημαντική αλληλοεπικάλυψη με τα υπόλοιπα στελέχη της ίδιας κατηγορίας και πιθανόν σχετίζεται με αυξημένη δραστηριότητα.

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε ότι το απόγευμα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου Δέλτα, και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και πρόσθεσε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα