back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μάχη με τις φλόγες σε 6 μέτωπα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο – Ποιες περιοχές βρίσκονται σε κατηγορία κινδύνου 3

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη είναι φωτιές σε Καστοριά, Κιλκίς, Πάρο, Κιλελέρ, Πάτρα και Μεγαλόπολη. Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Λαμία.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κυπαρίσσια Μεγαλόπολης, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που καίει δασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων και βελτιώνεται η κατάσταση, ενώ η φωτιά βρίσκεται σε δασική έκταση και σε κάποιες αγροτικές εκτάσεις, όπου εκεί κοντά δεν υπάρχουν σπίτια.

Επίσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, «είμαστε σε επιφυλακή, αλλά δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Κυπαρίσσια».

Για το έργο της κατάσβεστης συνολικά επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, 4 αεροσκάφη (2 PZL, 2 Αir Tractor) και 3 ελικόπτερα, ενώ ο Δήμος συνδράμει τις πυροσβεστικές δυνάμεις με υδροφόρο όχημα, μηχάνημα έργου και πυροσβεστικά οχήματα τύπου 4Χ4.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της πυροσβεστικής, με εναέρια και χερσαία μέσα, για την κατάσβεση φωτιάς που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κριστώνη, του δήμου Κιλκίς. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Κατακαίει σιτοκαλαμιές και χορτολιβαδική έκταση, χωρίς όμως να απειλούνται κατοικίες. Οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και το έργο τους συνδράμουν εθελοντές, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη Καναντέρ.

Εν τω μεταξύ ενισχύονται οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Κάτω Μαυρίκι Αιγιαλείας, στην Αχαΐα, όπου η φωτιά καίει δασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) και για αύριο Σάββατο

Εν τω μεταξύ, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για και για αύριο Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Βάσει του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, στα Κύθηρα, στην Εύβοια, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελ/νήσου, της Θεσ/νίκης, της Χαλκιδικής, της Πρέβεζας, της Θεσπρωτίας, της Κρήτης, των Δωδεκάνησα, των νησιών του Αν. Αιγαίου, στις Σποράδες, στη Θάσο και στα Ιόνια νησιά.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1410905230041100290

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα