back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Καλπάζει η μετάλλαξη «Δ» – Καμπανάκι κινδύνου για τους ανεμβολίαστους

Διαβάστε επίσης

«Αν δεν εμβολιαστεί ο κόσμος θα έχουμε συνεχείς αναζωπυρώσεις και μεταλλάξεις, εάν προχωρήσει ο εμβολιασμός δεν θα χρειαστεί καν να εφαρμοστούν νέα μέτρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον σταθμό της πόλης και στην Ελευθερία Κουμάντου.

Το νέο κύμα της πανδημίας με το οποίο εξαπλώνεται το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους. Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ. «Στην περίπτωση που το μεταλλαγμένο στέλεχος μπει σε ένα σπίτι και εκεί όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν», είπε ο καθηγητής και  εξέφρασε την άποψη πως σύντομα θα αυξηθούν τα κρούσματα.

Εκτίμησε πως την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ημέρες με πάνω από 2.000 κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουμε και τα 3.000 κρούσματα.

Το επιδημιολογικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε είναι τελείως διαφορετικό όπως είπε. «Η μετάλλαξη Δ’ καλπάζει. Αν τώρα ήταν χειμώνας θα επιβαλλόταν lockdown. Προσδοκούμε όμως ότι τα εμβόλια θα προστατέψουν το σύστημα υγείας από την πίεση», είπε.

Αδ. Γεωργιάδης: Σε έναν χρόνο θα ασθενήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι

Σε έναν χρόνο από σήμερα θα ασθενήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι μηδενός εξαιρουμένου, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο υπουργός σημείωσε ότι «σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα των ειδικών επιστημόνων λόγω της πολύ υψηλούς μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, σε διάρκεια ενός χρόνου από σήμερα θα ασθενήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι μηδενός εξαιρουμένου».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα