back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΥΠΟΙΚ: Δεύτερη ευκαιρία για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Διαβάστε επίσης

Μια δεύτερη ευκαιρία με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών δίνεται σε όσους πληττόμενους από την πανδημία ,επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, είχαν αποκλειστεί από τη χρηματοδότηση μέσω του 3ου και 4ου κύκλου της “επιστρεπτέας προκαταβολής”.

Συγκεκριμένα τους παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλλουν ενστάσεις μέσω της ειδικής πλατφόρμας “myBusiness Support “που έθεσε σε λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ). Οι υποψήφιοι θα λάβουν e-mail από την ΑΑΔΕ ώστε να υποβάλλουν αίτημα επανεξέτασης μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την επόμενη ημέρα της παραλαβής του και να λάβουν, εφόσον αυτό εγκριθεί ,κρατική δανειοδότηση με δωρεάν το 50% του δανείου , όπως και όσες επιχειρήσεις είχαν υπαχθεί στους επτά κύκλους της “επιστρεπτέας προκαταβολής”.

Ο κατάλογος των επιχειρήσεων που “κόπηκαν’ γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια δανειοδότησης ήταν ειδικά για τον 4ο κύκλο της “επιστρεπτέας προκαταβολής ” ιδιαίτερα μεγάλος . Στο αίτημα επανεξέτασης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχαν υποβάλλει το 2021 θα πρέπει να αναφέρεται από τους υποψηφίους σε ποιους από τους δύο κύκλους της ” επιστρεπτέας προκαταβολής” υπέβαλαν αίτηση και απορρίφθηκε αλλά και τους λόγους που απορρίφθηκαν για χρηματοδότηση.. Παράλληλα θα πρέπει να στείλουν συνημμένα όλα τα δικαιολογητικά που θα στηρίζουν το αίτημα της επανεξέτασης της αίτησής τους ώστε να εγκριθεί αυτή τη φορά η χρηματοδότησή τους από την ΑΑΔΕ.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιχειρήσεων και το ύψος των κρατικών ενισχύσεων μέσω των επτά κύκλων της “επιστρεπτέας προκαταβολής” αυτά έχουν ως εξής.

-Στο πρώτο κύκλο “επιστρεπτέας προκαταβολής” ενισχύθηκαν 54.490 επιχειρήσεις με 601,8 εκατ. ευρώ.

– Στο δεύτερο κύκλο 89.732 επιχειρήσεις με 1,26 δισ. ευρώ.

– Στον τρίτο κύκλο 10.522 επιχειρήσεις έλαβαν ρευστότητα ποσού 1,51 δισ. ευρώ.

-Στον τέταρτο κύκλο ενισχύθηκαν 447.041 επιχειρήσεις με 2,175 δισ. ευρώ.

– Στο πέμπτο κύκλο δόθηκαν ενισχύσεις 1,225 δισ. ευρώ σε 359.691επιχειρήσεις,

– Στον έκτο κύκλο δικαιούχοι ήταν 286.181 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με ποσό 500 εκατ. ευρώ

– Στον έβδομο κύκλο ύψους 1 δις ευρώ δόθηκαν ήδη 726 εκατ. ευρώ σε 261.943 δικαιούχους.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα