back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πάνω από 10.000 ραντεβού για εμβολιασμό για τις ηλικίες 15 – 17 ετών

Διαβάστε επίσης

Περίπου 10.500 ραντεβού για εμβολιασμό των έφηβων ηλικίας 15-17 ετών έχουν κλειστεί μέχρι τώρα από χθες που άνοιξε η πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer.
Το ραντεβού κλείνεται μέσω του emvolio.gov.gr με τους κωδικούς taxisnet οποιουδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, ενώ το ραντεβού θα μπορεί να κλειστεί τόσο ηλεκτρονικά όσο και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείων.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

“Πάμε προς τον εμβολιασμό όλων των ηλικιακών ομάδων σιγά σιγά καθώς βλέπουμε πλέον και παιδιά ακόμα και 18 ετών να νοσηλεύονται. Τα εμβόλια πρέπει να τα κάνουν ευπαθείς έφηβοι και παιδιά και κυρίως νέοι που βρίσκονται κοντά σε περιβάλλον με ευπαθή άτομα ή ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν”. Αυτό δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του α9,84 με την Αθηνά Κορλίρα.
Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων πάνω από 50 ετών το οποίο αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στο 75% καθώς -όπως είπε- με τη διασπορά που υπάρχει και την κοινωνία ανοιχτή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συναντηθούμε με τον ιό.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα