back to top
17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει 1.000 φορές μεγαλύτερο ιικό φορτίο από το βασικό στέλεχος του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Το στέλεχος Δέλτα που έχει δημιουργήσει ο νέος κορονοϊός πολλαπλασιάζεται στο ανθρώπινο σώμα με πολύ διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι τα προηγούμενα στελέχη του, ανέφεραν επιστήμονες από την Κίνα και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν πως μόλις εισβάλλει στο αναπνευστικό σύστημα, αρχίζει να πολλαπλασιάζεται ραγδαία. Αυτό έχει ως συνέπεια το ιικό φορτίο στον οργανισμό να φθάνει σύντομα σε δυσθεώρητα ύψη. Μάλιστα αυτό συμβαίνει πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι με τα προηγούμενα στελέχη.

Κατά μέσον όρο, οι άνθρωποι που μολύνονται από τη μετάλλαξη Δέλτα έχουν 1.000 φορές υψηλότερο ιικό φορτίο στο αναπνευστικό τους απ’ ό,τι όσοι μολύνονται με το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού. Επιπλέον, χρειάζονται λιγότερες ημέρες για να φτάσει ο κορονοϊός σε ανιχνεύσιμα επίπεδα στο σώμα τους.

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν, ο κορονοϊός έφτανε σε ανιχνεύσιμα επίπεδα 4 ημέρες μετά την έκθεση και μόλυνση από το στέλεχος Δέλτα. Ωστόσο με το αρχικό στέλεχος της Wuhan στην Κίνα αυτό συνέβαινε μετά από 6 ημέρες κατά μέσον όρο.

Επιπλέον, το ιικό φορτίο στον οργανισμό των ασθενών με το στέλεχος Δέλτα ήταν έως και 1.260 φορές υψηλότερο απ’ ό,τι με το αρχικό στέλεχος! Ο μέσος όρος όμως ήταν περίπου 1.000 φορές υψηλότερο.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα