back to top
17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ανά ομάδες αναμένεται να απολογηθούν σήμερα και αύριο οι 60 και πλέον κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι 3 από τους 10 κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν σε παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Οι υπόλοιποι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ σχετικά με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ομήρων.

Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκε για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Ρίμινι. Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Το ασημένιο μετάλλιο στο τζούντο στην κατηγορία κάτω των 70 κιλών κατέκτησε η Ελισάβετ Τελτσίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο στο Ζάγκρεμπ.

Το ταξίδι της για τη Γαλλία ξεκινά σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα. Θα αναχωρήσει στις 10 και μισή το πρωί από τον Πειραιά με το ιστορικό τρικάταρτο πλοίο «Belem» για τη Μασσαλία απ’ όπου θα ταξιδέψει σε όλη τη Γαλλία. “Ευχή όλων μας, η Ολυμπιακή Ιδέα να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη και να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης στους τόπους που δοκιμάζονται από τους πολέμους” τονίζει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, μέσα στο Α’ τετράμηνο του 2024, αυξήθηκαν οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων κατά 54% συγκριτικά με το 2023.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από τις 9 παρά τέταρτο και ως τις 2 μετά το μεσημέρι για τη διεξαγωγή του XTERRA Greece/Vouliagmeni, το οποίο αποτελεί παράλληλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Off Road Τριάθλου.

Επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος την αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον στις 9 Μαΐου. «Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε τον πρόεδρο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο σε αμοιβαία κατάλληλο χρόνο” αναφέρεται στην ανακοίνωση. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από την Άγκυρα, ότι η επίσκεψη Ερντογάν αναβλήθηκε λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου.

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως γύρω από την πόλη Όμαχα στη Νεμπράσκα και κοντά στην Άιοβα, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ανθρώπων και σοβαρές ζημιές. Δεκάδες κτίρια υπέστησαν ζημιές, τρένα εκτροχιάστηκαν και καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος κόπηκαν.

Η Κρίστι Νόουμ, η οποία θεωρείται υποψήφια να την επιλέξει ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ για αντιπρόεδρό του ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, υπερασπίστηκε την επιλογή της να θανατώσει διά πυροβολισμού έναν σκύλο, στο αγρόκτημά της, όπως αναφέρει σε βιβλίο της. Η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας δήλωσε ότι αγαπάει τα ζώα, αλλά επρόκειτο για έναν “ανεπίδεκτο εκπαίδευσης” σκύλο και “επικίνδυνο για οποιονδήποτε ερχόταν σε επαφή μαζί του” για αυτό και τον πυροβόλησε.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Ολυμπιακού 77-69 για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα στο μπάσκετ.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις αρχικά στην Αττική και από το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα