back to top
16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Φωτιά στη Νέα Αλμυρή Κορινθίας – Εκκένωση οικισμού

Διαβάστε επίσης

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Νέα Αλμυρή Κορινθίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση και παράλληλα να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Μήνυμα από το 112
Η Πολιτική Προστασία, μέσω της υπηρεσίας 112, έστειλε μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Ρυτό. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, έχει δοθεί εντολή για εκκένωση και στην Άνω Αλμυρή και το Γαλατάκι.

‘Οπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, «εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Ρυτό και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε».

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ με διαταγή του σπεύδει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα