back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Μ. Τεντόγλου: Ήμουν τυχερός, σκέφτηκα ότι θέλω να πάρω ένα μετάλλιο

Διαβάστε επίσης

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8.41 μ. Πρόκειται για μια επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 4ος στην κατάταξη.

Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης στις αποκλειστικές δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Γιαγκίνη ήταν εμφανώς ενθουσιασμένος, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της επιτυχίας του.

«Ήταν…cool το ότι πήδηξα τόσο καλά στο τελευταίο άλμα. Νιώθω κάπως περίεργα που κέρδισα με αυτόν τον τρόπο, με την ίδια επίδοση που είχε ο Κουβανός αντίπαλός μου, Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία. Εκείνος ήταν καλύτερος σήμερα, του ήταν πολύ εύκολο να κερδίσει και το ”πέταξε”, δεν ξέρω τι έγινε», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι ο παράγοντας τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του:

«Νομίζω ότι ήμουν λίγο τυχερός, όχι επειδή έκανα 8.41 στην τελευταία μου προσπάθεια. Ήμουν τυχερός που κέρδισα με αυτόν τον τρόπο. Σκέφτηκα ότι θέλω να πάρω ένα μετάλλιο. Λέω, ”πρέπει να κάνω 8.21, να βγω δεύτερος γιατί το έχω κάνει τόσες φορές φέτος. Αυτό προσπάθησα να πετύχω. Σκεφτόμουν, ”τι έπαθα σήμερα; Γιατί μου βγαίνουν τόσο χάλια τα άλματα”; Δεν μου πήγε καλά ο αγώνας. Ξεκίνησα με το 8.11 που είναι μια πολύ μέτρια επίδοση. Η ζέστη εδώ ήταν αφόρητη. Είπα στον εαυτό μου ”αφού μπορείς να το κάνεις, κάνε μια νορμάλ επίδοση. Αυτό σκεφτόμουν πιο πολύ».

Ο Μίλτος Τεντόγλου, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Θέλω να δω το άλμα μου. Τεχνικά, ήταν καλό;»

Και κατέληξε: «Είμαι χαρούμενος. Αφιερώνω το μετάλλιο στους Έλληνες που ξενύχτησαν για να με παρακολουθήσουν».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα