back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Θωρακίζεται η Αθήνα για τις πλημμύρες – Ολοκληρωμένο σχέδιο για την κλιματική αλλαγή

Διαβάστε επίσης

Μέχρι το τέλος του μήνα ο δήμος Αθηναίων θα έχει θωρακιστεί απέναντι σε νεροποντές και θεομηνίες καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν ήδη ξεκινήσει στην πρωτεύουσα.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αξιώτης τόνισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει γίνει ο καθαρισμός όλων των φρεατίων της πόλης, ενώ προχωρούν και τα αντιπλημμυρικά έργα στους λόφους του Στρέφη και του Λυκαβηττού.

Μάλιστα ο κ. Αξιώτης υπογράμμισε ότι μέσα στο 2022 θα δοθεί και ένα τέλος στα χρόνιο πρόβλημα του Κολωνού καθώς η ΕΥΔΑΠ αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την σχετική μελέτη για την περιοχή, έστω και με καθυστέρηση 20 ετών. Τέλος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην Οδό Ηρακλέους που συχνά αντιμετωπίζει πρόβλημα συσσώρευσης νερών επισημαίνοντας ότι τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν ξεκινήσει και θα έχουν ολοκληρωθεί σύντομα.

Σχέδιο για την κλιματική αλλαγή

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αναμένεται να παρουσιάσει στο άμεσο χρονικό διάστημα ο δήμος Αθηναίων,όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης.
Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί το σχέδιο του δήμου την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής το οποίο θα βασίζεται σε δράσεις που έχουν να κάνουν με την βιωσιμότητα και την αειφορία και θα είναι μακροπρόθεσμο καθώς όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων “τέτοια σχέδια δεν αφορούν μόνο το παρόν αλλά πιο πολύ το μέλλον για αυτό και ο σχεδιασμός τους πρέπει να είναι μακροπρόθεσμος”.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα