back to top
15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του, η σορός του μεγάλου δημιουργού θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την ερχόμενη Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον ίδιο ναό την Πέμπτη, στις 3:00 μετά το μεσημέρι. 

Πολίτες αποτίουν φόρο τιμής και στο κελί του Μίκη την περίοδο της δικτατορίας στις φυλακές Ωρωπού, το οποίο άνοιξε χθες το απόγευμα η δημοτική αρχή. 

Πλήρης επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας. Εντοπίζεται πλέον στο 97% των κρουσμάτων. 

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς και η εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Μ από την Κολομβία, καθώς ερευνάται αν είναι ανθεκτική στα εμβόλια. Τα πρώτα 6 κρούσματα καταγράφηκαν σε Αττική, Αχαΐα και Αργολίδα.

Με 158 ψήφους υπέρ, έναντι 141 κατά, υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση. 

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ, θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Σε εργοστάσιο ανακύκλωσης καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Λουτρού του δήμου Αχαρνών. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, καίγονται κυρίως πλαστικά στον προαύλιο χώρο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκε ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

Οικογενειακή τραγωδία στην Κερατέα, όπου 48χρονος που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα σκότωσε με μαχαίρι την 86χρονη μητέρα του. Σύμφωνα με την αστυνομία ο μητροκτόνος κάλεσε ο ίδιος την άμεση δράση. 

Έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος στην παραλιακή που στοίχισε τη ζωή στον 34χρονο MadClip

Στην αστυνομία εμφανίστηκε αυτοβούλως ο οδηγός του Audi που αναζητούσαν οι αρχές για τυχόν εμπλοκή στο δυστύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τα δύο οχήματα ήταν σταματημένα στο κόκκινο φανάρι το ένα δίπλα στο άλλο και όταν άναψε πράσινο ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα. 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε 12 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νισύρου. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη νησιωτική περιοχή, αλλά δεν προκάλεσε προβλήματα.

Εξακολουθεί να επελαύνει σαρωτικά ο φονικός τυφώνας Άιντα στις νοτιοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 41 ανθρώπους. Ανάμεσα στα θύματα τριμελής οικογένεια, με ένα παιδί δύο ετών, που βρέθηκαν πνιγμένοι στο υπόγειο του σπιτιού τους, στη Νέα Υόρκη.

Πολλά τα πλημμυρισμένα σπίτια και στο Νιου Τζέρσι, όπου εκδηλώθηκαν ακραία φαινόμενα μέσα στη νύχτα. 

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και 15 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με τον ισραηλινό στρατό το βράδυ κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε με 2-0 σετ την Τσέχα Κατερίνα Σινιάκοβα και προκρίθηκε στον γ’ γύρο του αμερικανικού τουρνουά τενις

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα