back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» γιορτάζει τους 10.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών και γιορτάζοντας την επίτευξη της καταγραφής 10.000 υποψηφίων εθελοντών δοτών, ο σύλλογος «Ορίζοντας» διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα 13 – 20 Σεπτεμβρίου 2021 στην πόλη των Χανίων.

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας»

Ο Σύλλογος «Ορίζοντας» είναι ένας εθελοντικός οργανισμός στήριξης παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο, με έδρα τα Χανιά. Στηρίζει οικονομικά τους ασθενείς για όσες εξετάσεις, δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία τους, για έξοδα μετακίνησης και νοσηλειών και παράλληλα λειτουργει και υπηρεσία παραπομπής σε άλλους φορείς σχετικούς με τα δικαιώματά τους. Ο Σύλλογος διατηρεί ξενώνες στην Αθήνα, 6 διαμερίσματα, στα οποία φιλοξενούνται δωρεάν ασθενείς και οι συνοδοί τους από κάποιες μέρες έως και 2 χρόνια ανάλογα με την θεραπεία, που χρειάζεται ο κάθε ασθενής.

Καταγραφή 10.000 εθελοντών δοτών

«Στο πλαίσιο των δράσεων μας πραγματοποιούμε καμπάνιες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τη διάδοση του εθελοντισμού», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου Αργυρώ Δρακάκη. «Επίσης ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε τον κόσμο για τη δωρεά του μυελού των οστών. Είναι πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι σε επίπεδο περιφέρειας, ο Νομός Χανίων είναι ο πρώτος Νομός στην Ελλάδα με τις περισσότερες καταγραφές εθελοντών δοτών. Έχουμε καταγράψει περισσότερους από 10.000 δότες, μέσα σε 6 χρόνια, από τους οποίους, 42 βρέθηκαν συμβατοί. Το 42, ίσως ακούγεται μικρό, ωστόσο, είναι ένας τεράστιος αριθμός» επισημαίνει η κα Δρακάκη.

Οι εκδηλώσεις 13 – 20 Σεπτεμβρίου 2021

  • 13 – 18/09/21 Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Χανίων:
    10:00 – 12:00 & 18:00 – 20:00
    Ζωγραφική και Έκθεση Δημιουργιών για παιδιά
  • 16/09/21 Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Δήμου Χανίων:
    18:30 – 20:00
    Αφήγηση – Δραματοποίηση του Παραμυθιού της κ. Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη «Ο Ευτύχης και το Ουράνιο Τόξο», από την κ. Ρούλα Τσατσοπούλου και την κ. Λίτσα Μαστορακάκη και Δημιουργία Λευκώματος
  • 18/09/21 Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας των Λαών:
    18:30 – 20:00
    Θεατρικό Παιχνίδι βασισμένο στην αφήγηση μιας «αλλιώτικης ιστορίας» της μικρής Μυρσίνης Παίζη, συνοδεία μουσικών οργάνων από παιδιά
  • 20/09/21 Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Δήμου Χανίων:
    19:00 – 21:00
    Παρουσίαση Δράσεων και Προγραμμάτων για τη Δωρεά Μυελού των Οστών. Παρουσιάσεις/Ομιλίες από ιατρούς και συνεργάτες. Μαρτυρία συμβατού Δότη. Βράβευση Υποψήφιου Εθελοντή Δότη. Παρουσίαση επόμενων στόχων Συλλόγου «Ορίζοντα».

Παράλληλα, κατά το διάστημα 13 – 20/09, εκπαιδευμένοι εθελοντές θα βρίσκονται στον χώρο του ιστορικού café «ΚΗΠΟΣ», να ενημερώνουν για την σημασία της δωρεάς μυελού των οστών και να καταγράφουν νέους υποψήφιους εθελοντές δότες.

«Τα έσοδά μας προέρχονται από τις εκδηλώσεις, που διοργανώνουμε, από τις δωρεές του κόσμου, από χορηγίες επιχειρήσεων, όπως η συνεργασία μας με την ΑΝΕΚ για δωρεάν εισιτήρια για τους ασθενείς μας. Επίσης πολλοί σύλλογοι, σχολεία κλπ, διοργανώνουν οι ίδιοι εκδηλώσεις και τα έσοδα τα διαθέτουν σε εμάς. Κατά διαστήματα μας ενισχύει οικονομικά ο δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης» καταλήγει η κα Δρακάκη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα