back to top
19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Χατζηδάκης: Στόχος μας η αύξηση της απονομής εκκρεμών συντάξεων έως και 30.000 τον μήνα

Διαβάστε επίσης

Την αύξηση της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων στις 30.000 το μήνα και την λειτουργία του ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης 1555 έως το τέλος Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στον ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και την Επιθεώρηση Εργασίας, στην Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι στόχος παραμένει η αύξηση της απονομής συντάξεων από 10.000 που ήταν το καλοκαίρι του 2019 και 20.000 που είναι σήμερα στις 30.000 τον μήνα.

Παράλληλα, προχωρά η σταδιακή καταβολή των αναδρομικών και -κατά τον υπουργό Εργασίας- σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις τόσο της Διοίκησης του ΕΦΚΑ όσο και της εταιρίας που υλοποιεί τεχνικά τον επανυπολογισμό, η πλειονότητα των καταβολών θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετούνται καινούριοι υπολογιστές στις κατά τόπους υπηρεσίες και εκσυγχρονίζεται η μηχανοργάνωση, ενώ το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο θα εξυπηρετεί τους πολίτες για ζητήματα, τα οποία αφορούν σε όλους τους εποπτευόμενους από το υπουργείο Εργασίας οργανισμούς.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα