back to top
23.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

23.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της ΔΕΗ από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο ΧΑ, στον απόηχο της είδησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού του ελληνικού δημοσίου στην Επιχείρηση κάτω από το 51%, γεγονός που δρομολογεί την είσοδο επενδυτών στο μετοχικό σχήμα της. Αυτή την στιγμή η τιμή της μετοχής σταθεροποιείται στα 8 ευρώ με υψηλό όγκο συναλλαγών.

Νωρίτερα η ΔΕΗ είχε δημοσιοποιήσει, την ανάλυση εσόδων και λειτουργικών δαπανών του Ομίλου, στην οποία καταγράφεται αύξηση της κερδοφορίας για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο «ακριβά ασημικά» της. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ , με τους όρους που γίνεται, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου, ισοδυναμεί με ‘παραίτησή’ του και σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατρίδας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ.

Συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ θα έχει σε μισή ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Η αιφνιδιαστική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι έγκλημα κατά του ελληνικού λαού», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κυβέρνηση παραδίδει τη ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα, την ώρα που οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας απειλούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται για εξυγίανση, αλλά για μπίζνες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους εκλεκτούς της, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Η συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκία στο επίκεντρο της ομιλίας, που θα απευθύνει στις 11 και τέταρτο το βράδυ ώρα Ελλάδος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο άφησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά τη δυσφορία που προκάλεσε στην Αθήνα η παρουσία του στα εγκαίνια του λεγόμενου “Σπιτιού της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη, μαζί με τους Ταγίπ Ερντογάν και Χουλουσί Ακάρ. Το θέμα για την Ελλάδα είναι απολύτως λήξαν, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Να πάμε στο πεδίο του κορονοϊού.

Την χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 σε ανθρώπους που εκτίθενται συχνά στον κορονοϊό και διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν, είτε λόγω επαγγέλματος, είτε για άλλους λόγους, υποστηρίζει η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ Ροσέλ Ουαλένσκι, ερχόμενη σε ρήξη με την αρμόδια επιτροπή τους. Νωρίτερα η επιτροπή των CDC ενέκρινε τη χορήγηση 3ης δόσης εμβολίου σε Αμερικανούς πολίτες 65 ετών και άνω και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. «Είναι πολύ νωρίς να συμπεριληφθούν ευρείες κατηγορίες εργαζομένων σε αυτούς που θα λάβουν τρίτη δόση », υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής Μπεθ Μπελ.

Την ανησυχία του για την αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσούν από Covid –19 εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής λοιμοξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ότι πλέον αποτελούν το 25% των καθημερινών κρουσμάτων. Προειδοποίησε δε, ότι θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για νέες διαθέσιμες κλίνες για το επόμενο κύμα της πανδημίας και στα παιδιατρικά τμήματα. Για την δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι πρόκειται για την περιοχή με τη λιγότερη εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα.

Τροπολογία για τη θεσμική κατοχύρωση της μισθωτής σχέσης εργασίας των διανομέων έτοιμου φαγητού, κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, οι ψηφιακές πλατφόρμες στο τομέα της εστίασης και της διανομής έτοιμου φαγητού και ποτού υποχρεούνται να απασχολούν αποκλειστικά διανομείς με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επίσης την υπαγωγή των εργαζομένων αυτών στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Εν τω μεταξύ την απόφαση να μετατρέψει τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για περισσότερους από 2.000 εργαζομένους της γνωστοποίησε η e-food.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διανομείς, οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συγκέντρωσή τους στο πεδίον του Άρεως. Περισσότερα θα μας πει ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης στον κύκλο εργασιών ηλεκτρονικού εμπορίου της Ευρώπης εντοπίστηκαν στην Ελλάδα -σε ποσοστό 77%- το περασμένο έτος, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έκθεση ηλεκτρονικού εμπορίου για το 2021. Βάσει της έρευνας, η πανδημία είχε τεράστιο αντίκτυπο στις εξελίξεις στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Το 2020 το συνολικό ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε σε 757 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κατά 10%, σε σχέση με το 2019.

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του συντρόφου της Γκάμπι Πετίτο εξέδωσε το FBI αφού επιβεβαιώθηκε ότι έκανε χρήση της πιστωτικής της κάρτας μετά την εξαφάνισή της. Ωστόσο, δεν του απαγγέλθηκε κατηγορία για τον θάνατό της.

Και ο καιρός: Βελτίωση του καιρού από σήμερα σε όλη τη χώρα. Αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 25 βαθμούς Κελσίου. 21ας βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα