back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Η ηθοποιός Αμαλία Αρσένη… SOLO στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος sol….αρει στο μικρόφωνο του Αθήνα 984!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου στο μικρόφωνο η ηθοποιός Αμαλία Αρσένη.

Η Αμαλία Αρσένη αν και προέρχεται από οικογένεια πολιτικών, η ίδια αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στο Smith College της Μασαχουσέτης και στο London Academy of Music & Royal Academy of Dramatic Art της Μεγάλης Βρετανίας.

Πρωτοανέβηκε στη σκηνή στο «Στάλερχοφ» του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και από τότε έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως: Εξηνταβελόνης, Ο βίος του Γαλιλαίου, Top Girls, Κάσσυ, Ερωφίλη project, κ.α.

Ασχολείται επίσης με τον χορό, το τραγούδι και παίζει κανονάκι.

Μόλις έκανε πρεμιέρα το έργο «Η Χώρα που ποτέ δεν πεθαίνεις» (το βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα της Ornela Vorpsi,) που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Σταθμός υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Ένκε Φεζολλάρι. Κεντρική ηρωίδα είναι η ίδια η συγγραφέας Ορνέλα, που υποδύεται η Αμαλία Αρσένη η οποία διηγείται – άλλοτε πικρά και άλλοτε με χιούμορ – την πορεία της προς την ενηλικίωση.

Από τις 9 Οκτωβρίου θα βρίσκεται και πάλι στην επιτυχημένη παράσταση «170 τετραγωνικά» που επιστρέφει στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκη. Πρόκειται για μια κοινωνική δραμεντί, το κείμενο της οποίας υπογράφει ο ηθοποιός Γιωργής Τσουρής, στο ρόλο που του χάρισε το Βραβείο Χορν και την σκηνοθεσία ο Γιώργος Παλούμπης.

Επιμέλεια εκπομπής : Αριστέα Γιάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα