back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ανακοινώσεις την Τετάρτη από τον Θ. Πλεύρη για εμβολιασμένους – ΕΟΔΥ

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις την Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας Θ.Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας με στόχο, όπως είπε, να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους, προανήγγειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση lockdown.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, επεξεργάζεται σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας».

«Σε χώρους μικτούς θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «άπαξ και υπάρχει εμβόλιο, γίνονται τεστ και το σύστημα υγείας είναι θωρακισμένο, η οικονομία δεν κλείνει. Δεν θα τιμωρηθούν οι εμβολιασμένοι έναντι των ανεμβολίαστων».

Απόστολος Χονδρόπουλος – Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα