back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

«Φρένο» στις ανατιμήσεις ζητούν οι Αθηναίοι

Διαβάστε επίσης

Οι αυξήσεις τιμών σε σιτηρά, αγροτικά προϊόντα, πρώτες ύλες, υλικά συσκευασίας, αλλά και η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και των μεταφορικών, φέρνουν τους καταναλωτές αντιμέτωπους με ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής.

Οι καταναλωτές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, μιλούν για ανατιμήσεις σε διάφορα προϊόντα τους τελευταίους δυο μήνες, κυρίως σε είδη τροφίμων, όπως ζυμαρικά , τυροκομικά, ρύζι και μακαρόνια, και χαρτικά, που κυμαίνονται από 10 μέχρι και 40 λεπτά. Όπως δηλώνουν πολλοί, την…ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές και σε πολλά άλλα είδη, όπως συσκευασμένο ψωμί, καφέ αλλά και το βρεφικό γάλα που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σε γενικές γραμμές, οι καταναλωτές μιλούν για ανατιμήσεις που καταγράφονται τα τελευταία δυο χρόνια, εντοπίζοντας ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα τους τελευταίους δυο μήνες που οι αυξήσεις σε πολλά προϊόντα είναι πλέον πολύ μεγάλες στενεύοντας ακόμη περισσότερο τον μηνιαίο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Οι περισσότεροι ζητούν από την πολιτεία να βάλει ένα «φρένο» σε αυτή την ξέφρενη κούρσα των ανατιμήσεων, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι αυξήσεις είναι επακόλουθο των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας, αλλά και τους κανόνες που διέπουν την λειτουργία της ελεύθερης αγοράς.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα