back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θ. Ζαούτης: Το επόμενο διάστημα η έγκριση για τον εμβολιασμό παιδιών 5 – 11 ετών

Διαβάστε επίσης

Την αύξηση των εμβολιασμών, έθεσε ως προτεραιότητα, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Ζαούτης τόνισε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού δεν είναι πια νέο, καθώς έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, ενώ σε αναφερόμενος στις νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους και το αν μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αύξηση των εμβολιασμών, απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα το κίνητρο να είναι να μην αρρωστήσουμε. Σε κάθε περίπτωση με τα μέτρα αυτά οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν, πρόσθεσε

Σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμών σε παιδιά από 5 έως 11 ετών, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα και η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.

Αναφέρθηκε επίσης στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κορονοϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο. Με το κλείσιμο των σχολείων, εξήγησε αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας. Επίσης τόνισε πως η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα