back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ισπανία-Γαλλία 1-2: Με ανατροπή οι “τρικολόρ” κατέκτησαν το Nations League

Διαβάστε επίσης

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, η Γαλλία έκανε ακόμα μια μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 2-1 της Ισπανίας, κατακτώντας το πρώτο Nations League της ιστορίας της.

Οι «τρικολόρ», σε ένα παιχνίδι που έγιναν απίστευτα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι βρέθηκαν να χάνουν 1-0 από την Ισπανία, ολοκλήρωσαν ακόμη μια μεγάλη ανατροπή όπως και στον ημιτελικό με το Βέλγιο και κατέκτησαν το Nations League επικρατώντας 2-1.

Το πρώτο 45λεπτο που δεν είχε τίποτα το εντυπωσιακό, έδωσε τη θέση του σε ένα τρομερό δεύτερο μέρος, όπου είχε συνεχόμενα και εντυπωσιακά γκολ, δοκάρια, δυνατά μαρκαρίσματα, και ένα αμφισβητούμενο γκολ λίγο πριν το τέλος που έδωσε τη νίκη στο σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν, με τους Γάλλους να προσθέτουν ακόμα ένα διεθνές τρόπαιο στη γεμάτη τροπαιοθήκη τους.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε έχοντας ρυθμό, όμως οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς τις αντίπαλες περιοχές.

Στο δεύτερο μέρος όμως η Ισπανία έγινε απειλητική έπειτα από ένα κλέψιμο, όμως ο Σαράμπια έκανε κακή επιλογή στο γύρισμα που επιχείρησε, με αποτέλεσμα να περάσει η φάση. Στο 64′ ο Τεό Ερναντέζ βρέθηκε ως φορ στην περιοχή της «φούριας ρόχα» όμως σημάδεψε το δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μπουσκέτς βρήκε τον Ογιαρθάμπαλ, που έμεινε όρθιος απέναντι στον Ουπαμεκανό και με ωραίο διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-0 (64′). Πριν καν προλάβουν να τελειώσουν με τους πανηγυρισμούς οι Ισπανοί, ο Καρίμ Μπενζεμά στο 66′ έπιασε ένα απίστευτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 80ο λεπτό ο Τεό Ερναντέζ έβγαλε τετ-α-τετ τον Εμπαπέ, με τον Γάλλο επιθετικό να εκτελεί τον Σιμόν ολοκληρώνοντας την ανατροπή για το 1-2 με τους Ισπανούς ωστόσο να διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ογιαρθάμπαλ στο 88′ όμως ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η απάντηση ήρθε από τον Εμπαπέ ένα λεπτό αργότερα, όμως ο Σιμόν ήταν στη θέση του. Ο τερματοφύλακας των «τρικολόρ» φυλούσε άλλη μια επέμβαση στις καθυστερήσεις λέγοντας «όχι» στο σουτ του Πίνο και οι Γάλλοι κράτησαν τη νίκη μέχρι το τέλος κατακτώντας τον τίτλο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα