back to top
20.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

20.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δεν τα κατάφερε η Εθνική ομάδα και έχασε 2-0 από τη Σουηδία

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν τα κατάφερε απόψε στη Στοκχόλμη και γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από τη Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Μπορεί μαθηματικά να ελπίζει, αλλά προφανώς κοιτάζει τα επόμενα. Και κρατάει από το παιχνίδι την καταπληκτική εμφάνισή της στο πρώτο ημίχρονο, όταν η ατυχία με τα δύο δοκάρια και τις πολλές ευκαιρίες θα μπορούσαν άνετα να είχαν αλλάξει τη ροή του ματς.

Ενώ πρέπει να ξεχάσει λάθη σαν κι αυτά που έγιναν στην επανάληψη και πρόσφεραν στην Σουηδία μια νίκη που με βάση την εικόνα του ματς δεν άξιζε. Η Εθνική έμεινε στους 9 βαθμούς, η Σουηδία πήγε στους 15 και η Ισπανία έχει 13 σε έξι αναμετρήσεις.

Στο 21’ οι διεθνείς άγγιξαν το προβάδισμα. Φανταστική έμπνευση και πενηντάρα μπαλιά του Μπακασέτα, με τον Μασούρα να κάνει το διαγώνιο τελείωμα με το κακό αριστερό του πόδι, τον Όλσεν να βρίσκει ίσα-ίσα την μπάλα και αυτή να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας.

Και στο 39′ το δεύτερο δοκάρι από την κεφαλιά του Παυλίδη να τραντάζει το οριζόντιο, μετά τη γλυκιά σέντρα του Μασούρα.

Από το μαρκάρισμα του Μαυροπάνου στον Ίσακ μετά τη μακρινή μπαλιά του Λίντελοφ, η Σουηδία κέρδισε πέναλτι στο 69’ με τον Εμίλ Φόρσμπεργκ να πλασάρει τον Βλαχοδήμο από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Η Εθνική δεν είχε πια ψυχολογία και στο 69′ δέχτηκε ένα εύκολο γκολ από τον Ίσακ που από το βολέ του Όλσεν αξιοποίησε τις λάθος αντιδράσεις των Χατζηδιάκου (κυρίως) και Βλαχοδήμου, πέρασε με την ταχύτητά του τον γκολκίπερ και άνετα έκανε το 2-0.

Κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει, με μοναδικό σημαντικό την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Χατζηδιάκου στο 86′.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Κρ. Όλσον, Φόρσμπεργκ (87′ Μ. Όλσον), Έκνταλ (82′ Σβάνμπεργκ), Κλάεσον (82′ Καζιούστ), Κουάισον (87′ Γιόκερες), Ίσακ

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης (84′ Λημνιός), Τσιμίκας, Σιώπης (71′ Πέλκας), Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Μασούρας (71′ Τζόλης), Παυλίδης (75′ Δουβίκας)

Ανδρέας Χανιάς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα