back to top
21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο νέα σύσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση του συστήματος Υγείας εξαιτίας και των πιέσεων που προκαλεί το επιδημιολογικό κύμα κορονοϊού που βρίσκεται σε έξαρση . Συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο λοιμωξιολόγος Σωτηρης Τσιοδρας. Η εβδομάδα αυτή διαφαίνεται καθοριστική για την επαναφορά μέτρων σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας Πληροφορίες για αύξηση των κρουσμάτων πάνω από τις 5.000 σήμερα.

Στις 6 η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Αν κάτι πρόκειται να αλλάξει στο πλαίσιο των μέτρων, θα αφορά τους ανεμβολίαστους, ενδεχομένως κάποιον αυξημένο διαγνωστικό έλεγχο ή την προσβασιμότητά τους σε μεικτούς χώρους, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός Γιάννης Οικονομου.

Στο μεταξύ, 2.000 δόσεις του φαρμάκου με μονοκλωνικά αντισώματα έρχονται τις επόμενες 10 με 15 ημέρες στην χώρα μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Για χυδαία επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας. Ο Θανος Πλευρης κατηγόρησε τον Αλεξη Τσιπρας ότι στοχοποίησε τους 33 επιστήμονες της Επιτροπής,τους απαξιωσε και μέσω και των φιλικών του ΜΜΕ, τους παρουσίασε και ως έχοντες σχέση με φαρμακευτικές εταιρείες .Ζήτησε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής να αφήσουν τους επιστήμονες έξω από την πολιτική αντιπαράθεση.

Για άρνηση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει όχι στην πρόταση Τσίπρα για κοινής αποδοχής Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας.

Στη Γλασκώβη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Στη Γλασκώβη έφτασε, στο μεταξύ, νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέστρεψε αεροπορικώς από τη Ρώμη στην Τουρκία νωρίς σήμερα το πρωί. Δήλωσε ότι δεν θα μετάσχει στη σύνοδο για το κλίμα, γιατί οι βρετανικές αρχές δεν εγγυώνται τους όρους ασφαλείας που έθεσε η Άγκυρα για την παρουσία του εκεί.

Αλλαγές στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στον απόηχο της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου. Μεταξύ άλλων αναμορφώνεται ο Κανονισμός Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης, διασφαλίζεται η συνεχής επανεκπαίδευση του συνόλου των αστυνομικών με προτεραιότητα τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και ο άμεσος εφοδιασμός με κάμερες του συνόλου των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον πλήρη αφοπλισμό των 4.500, κατ’ εξαίρεση προσληφθέντων, ειδικών φρουρών μέχρι να λάβουν τη διετή εκπαίδευση που λαμβάνουν όλοι οι αστυνομικοί, ζήτησε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης,

Με παραγωγούς λαϊκών αγορών συναντήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας- Έκανε λόγο για αδιανόητη «σπουδή της κυβέρνησης» αναφερόμενος στη πώληση της ΔΕΗ και στη διάλυση όπως τη χαρακτήρισε των λαϊκών αγορών.

Το πρώτο μεγάλο βήμα για τη μετάβαση στην εποχή των smart cities κάνει η Αθήνα μέσω του ηλεκτροφωτισμού. Εφαρμόζοντας το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που σχεδιάστηκε ποτέ στη χώρα, ο Δήμος Αθηναίων αντικαθιστά τον «παραδοσιακό» τρόπο λειτουργίας του φωτισμού της πόλης με τη χρήση νέων τεχνολογιών, που στόχο έχουν να βελτιώσουν και να ενισχύσουν τον δημόσιο φωτισμό σε κάθε σημείο της Αθήνας. Λεπτομέρειες έχει ο Γιώργος Μανουσακάκης.

To φράγμα των 5 εκατομμυρίων έσπασαν οι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού παγκοσμίως, από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Επισημαίνεται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι σαφώς μεγαλύτερος, δεδομένου ότι τα στοιχεία από αρκετές χώρες είναι ελλιπή.

Στη Γερμανία, επαναλειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων λόγω της καθυστέρησης στην χορήγηση της ενισχυτικής δόσης εμβολίου εισηγείται ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν

Και ο καιρός: Στην Αττική αύριο νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι νότιοι. Θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμοί Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα