back to top
17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

17.5 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μετ΄ εμποδίων η πιστοποίηση των ιδιωτών που θα αναλαμβάνουν υποθέσεις συνταξιοδότησης

Διαβάστε επίσης

Μετ΄εμποδίων εξελίσσεται η πιστοποίηση των περίπου 1.200 δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια μείωσης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Οι προγραμματισμένες για σήμερα εξετάσεις του πρώτου κύκλου πιστοποίησης, αναβλήθηκαν, λόγω τεχνικών προβλημάτων του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) και θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, μέσω της πλατφόρμας howto.gov.gr.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η διαδικασία ταυτοποίησης θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας e-Presence.

Επιπλέον, δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια για όσους λογιστές-φοροτεχνικούς και δικηγόρους έχουν δηλώσει εξαίρεση από τις εξετάσεις.

Εντωμεταξύ, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο του ΕΦΚΑ, οι ιδιώτες που θα συνδράμουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, ΔΕΝ θα αναλαμβάνουν υποθέσεις συνταξιοδότησης οι οποίες έχουν αποδειχθεί πολύπλοκες και χρονοβόρες, όπως διαδοχική ή παράλληλη ασφάλιση και διεθνείς συντάξεις. Τα θέματα αυτά, θα εξετάζονται αποκλειστικά από το προσωπικό του ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται ότι η προβλεπόμενη αμοιβή από τον ΕΦΚΑ προς τους πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές, κυμαίνεται από 30 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 200 ευρώ, ανάλογα με την υπόθεση.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα